Economia

Ametller Origen iniciarà enguany les obres de l’Agroparc

És previst que el macrocomplex agroalimentari estigui en funcionament el 2026

El grup de distribució factura un 17% i arriba als 453 milions d’euros

La cadena distribuïdora d’alimentació Ametller Origen té previst iniciar enguany les obres de la primera fase de l’Agroparc Penedès, un projecte que agruparà agricultura, ramaderia i indústria a l’Alt Penedès, concretament a Gelida, on ocuparà més de 250 hectàrees de terreny amb una inversió de 180 milions. El projecte, que és previst que estigui funcionant d’aquí a tres anys, ja ha rebut el vistiplau del ple municipal de la vila, amb els vots favorables d’ERC, PSC i Primàries. No obstant això, l’Agroparc també ha rebut protestes en contra per part dels col·lectius ecologistes, que alerten dels perills del seu impacte ambiental.

L’anunci ha coincidit amb la presentació de les xifres anuals de la companyia, que en l’últim any ha facturat 453 milions d’euros, un 17% més que l’exercici anterior. Segons una nota de la cadena, que no ha especificat els seus beneficis, el creixement es deu a la bona marxa de les vendes a les seves botigues, però també a altres línies de negoci, com els obradors i la producció agrícola pròpia. Els obradors, per exemple, elaboren cada any més de 15 milions de productes per a la seva cadena o per a altres distribuïdors.

En un comunicat, Ametller Origen afirma que “aposta per la innovació com a tret diferencial” i posa com a exemple que compta amb tres camps d’assaig de tomàquets en diferents zones de la Península, on es proven més de 100 varietats.

El grup alimentari català, fundat l’any 2001 pels germans Josep i Jordi Ametller, ha duplicat el nombre de botigues en els últims deu anys i compta amb més d’un milió de clients, gairebé 3.500 treballadors. Actualment té una quota de mercat del 3,1% a Catalunya, amb un pes molt important en fruita i verdura, en què arriba al 12%. “Durant aquests vint anys, hem treballat per ser un referent en producte fresc i apropar a la comunitat aliments frescos de màxima qualitat. Ens emociona seguir creixent, perquè és el millor reconeixement que podem tenir a l’esforç que fem cada dia milers d’ametllerencs”, ha manifestat el conseller delegat i cofundador d’Ametller Origen, Josep Ametller.

Els responsables del grup han informat que cada any, des dels seus inicis, reinverteixen tots els beneficis amb l’objectiu de seguir evolucionant i fer créixer els tres vectors del negoci: producció agrícola, elaboració i comercialització.

Els germans Ametller han volgut remarcar l’aposta per les Terres de l’Ebre, on han obert una primera botiga a Amposta i on ja tenen més de 200 hectàrees de cultius. També han adquirit una nau de 20.000 metres quadrats al polígon industrial de Tortosa on, entre d’altres projectes, enguany volen desplegar el club de productors de carxofa per sumar esforços amb altres productors i comercialitzadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA