Economia

La tecnològica GFT preveu contractar enguany 150 treballadors a Catalunya

El grup alemany distribuirà els nous empleats entre les dues seus que té a Sant Cugat del Vallès i Lleida

Junt amb el BTS, ha inaugurat un centre de trobada per a empreses, estudiants i experts

La companyia alemanya GFT, especialitzada en enginyeria i alta tecnologia, reforça la seva aposta per Catalunya i ha anunciat que enguany preveu contractar fins a 150 treballadors nous, repartits entre les seves seus a Sant Cugat del Vallès i Lleida.

“Estem en mode creixement”, ha declarat el conseller delegat de GFT a l’Estat, Manuel Lavín, que ha recordat que actualment el grup compta amb 2.200 empleats a l’Estat, una plantilla que s’incrementarà amb 400 persones en total al llarg del 2023.

La multinacional alemanya i la Barcelona Technology School (BTS) han inaugurat aquest dimarts un espai de trobada d’empreses emergents, alumnes i professionals de la tecnologia. En declaracions recollides per l’ACN, al voltat de la iniciativa Lavín ha manifestat: “Volem que sigui el nexe entre el talent local i el negoci que es desenvolupa a la capital catalana”.

Situat a les instal·lacions de la BTS al carrer Consell de Cent de Barcelona, en aquest espai s’hi organitzaran conferències, esdeveniments de treball en xarxa, classes magistrals, presentacions i taules rodones. “Vol esdevenir el punt de trobada dels principals actors de la innovació a Barcelona”. Entre aquests, Lavín ha esmentat empreses emergents, experts en tecnologies com la intel·ligència artificial (IA), tecnologies de registre distribuït (DLT per la sigla en anglès de Distributed Ledger Technology), big data o ciberseguretat. Alhora, l’espai també vol acollir professionals que treballen digitalitzant sectors com el de la indústria financera, de la salut o manufacturera. “Un entorn que posi en contacte els alumnes de la BTS amb experts i professionals per així formar més talent”, ha puntualitzat Lavín, que ha posat el focus en la intel·ligència artificial.

“Ja no estem parlant d’una professió de futur sinó del present. Estic segur que una o diverses de les carreres amb més sortides estaran relacionades amb la intel·ligència artificial”, ha conclòs el conseller delegat de GFT. La inauguració del nou espai a la Barcelona Technology School ha comptat amb la presència de la directora general de Societat Digital del Departament d’Empresa, Liliana Arroyo, i s’ha celebrat una taula rodona amb diversos experts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona