Economia

EMPRESA

Eurecat mostra a Girona com el ’blockchain’ i els NFTs porten nous models de negoci

La tercera edició de la fira es celebra a l’Auditori Palau de Congressos de Girona

El centre tecnològic Eurecat presenta avui a la fira Blockchain per Catalunya (BxCat) les oportunitats que la tecnologia blockchain i els actius virtuals, els NFTs, aporten a les empreses per crear nous models de negoci i generar nous serveis o productes, amb casos d’èxit de projectes multisectorials, com el desenvolupament d’una plataforma de trofeus esportius digitals i una col·lecció vinculada amb l’art i la ciència, impulsada des de Girona.

En concret, el centre tecnològic Eurecat lidera el projecte GENOMA 23, juntament amb el seu fundador i director creatiu, Juan Roldan, que combina la genòmica i l’art digital en NFTs basats en l’ADN de les persones mitjançant l’ús de tecnologia blockchain. El projecte, pioner en la seva categoria, ha obert noves possibilitats en la fusió entre la tecnologia i les arts visuals.

“Amb el seu desenvolupament, el metavers impulsa tecnologies com el blockchain, que permet a les empreses treballar en innovacions i projectes per preservar i gestionar la identitat digital, l’autenticació d’usuaris, la creació de col·leccions d’NFTs o la traçabilitat i la informació generada per cadenes de fabricació i subministrament, en múltiples sectors com les indústries culturals i creatives, l’esport, la logística i les infraestructures crítiques”, explica el director de la Unitat d’IT&OT Security d’Eurecat, Juan Caubet.

A la tercera edició de la fira que es celebrada a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, Eurecat dona a conèixer també la plataforma tecnològica que ha desenvolupat amb la xarxa de blockchain de Flow i que facilita a l’empresa Blovize gestionar trofeus esportius digitals en NFT, de forma que els esportistes puguin compartir des de qualsevol dispositiu els seus assoliments.

Aquesta iniciativa innovadora compta amb registres d’informació inalterables i certificats amb l’aplicació de la tecnologia blockchain “el que fa possible guardar d’una forma eficient i en un sol lloc, com és la plataforma Blovize o el propi wallet de l’esportista, tots aquells trofeus i resultats de proves esportives que tant han costat d’aconseguir i normalment es tenen dispersos o, fins i tot, es poden arribar a perdre amb el pas dels anys”, assenyala el responsable de Desenvolupament de Negoci Salut, Esports i Alimentació d’Eurecat, Xavi Catasús.

D’altra banda, en el marc de la fira, el director de la Unitat d’IT&OT Security d’Eurecat, Juan Caubet, exposa en una ponència les oportunitats que la tokenització d’actius i els NFTs com a unitats de valor que s’assignen a un model de negoci tenen per a les empreses, i la cap de mercat d’Eurecat a Girona, Maria Fuentes, hi parla sobre l’ecosistema d’innovació gironí i el potencial que té la tecnologia blockchain en el teixit empresarial i la societat. Adjuntem la nota de premsa amb tots els detalls i una imatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironins creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona