Economia

medi ambient

Acció Climàtica prepara ajuts per al cereal d’hivern

Jordà anuncia que també treballen perquè Riudecanyes pugui accedir a aigua per salvar 4.000 hectàrees d’avellaners

La consellera es reunirà dilluns amb Ribera a Madrid per desencallar el conveni per modernitzar el canal d’Urgell

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha assegurat avui que, a més dels ajuts per a la compra de farratge als ramaders, el Departament treballa ara per ajudar el cereal d’hivern i cobrir altres necessitats, com que els regants de Riudecanyes puguin accedir a aigua per salvar 4.000 hectàrees d’avellaners.

Segons ha comunicat Acció Climàtica en una nota, Jordà ha declarat que, tot i que no pot gestionar l’aigua que abasteix el sector que depèn de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), el Departament està treballant amb la màxima celeritat per “minimitzar l’impacte de la sequera”, gràcies a la informació que s’està recollint setmanalment a través de la xarxa d’oficines comarcals que informen de l’evolució de l’estat dels cultius.

La responsable d’Acció Climàtica ha aprofitat per carregar contra l’escassetat dels ajuts anunciats al Consell de Ministres extraordinari de la setmana passada, amb els quals “no n’hi ha prou”, “són econòmicament insuficients” i no resolen “en cap cas”, la “nefasta gestió” de l’aigua que han d’utilitzar els pagesos catalans, ha subratllat.

La titular del Departament ha fet aquestes manifestacions després de la reunió que ella mateixa i diversos responsables d’Acció Climàtica han mantingut amb les comunitats de regants de l’Algerri-Balaguer, d’una banda, i amb la del Segarra-Garrigues i Aigües del Segarra-Garrigues (ASG), així com els responsables de diverses finques per l’afectació derivada de la sequera en aquestes zones.

La consellera, en aquest sentit, ha recordat també que ja s’han comunicat els criteris de flexibilització de la PAC amb l’objectiu que “cap explotació perdi els drets” d’accedir als ajuts: “El Departament actuarà d’ofici per tal de determinar l’impacte de la sequera sobre els conreus, i així contemplar aquesta situació excepcional en el moment de fer els controls per a cadascuna de les sol·licituds d’ajuts presentades”, ha promès. Tot plegat Jordà ha assegurat que ho abordarà durant la Taula Agrària que s’ha de celebrar divendres vinent, 26 de maig, amb l’objectiu d’estudiar amb el sector aquest primer paquet de mesures.

Finalment, la consellera ha anunciat que aquest dilluns, 22 de maig, es tornarà a reunir a Madrid amb la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, per tornar-li a plantejar la necessitat de firmar un conveni per modernitzar el canal d’Urgell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA