Economia

Bold invertirà 25 milions per créixer en la producció de bateries elèctriques

La companyia, que posarà en marxa una nova planta als EUA, obrirà nous laboratoris a les seves instal·lacions de Montmeló i generarà un centenar de llocs de treball

La companyia catalana Bold té previst invertir 25 milions d’euros per i crear uns cent nous llocs de treball dins del seu objectiu de créixer en la producció de bateries elèctriques.

Així ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, després d’una visita a les instal·lacions de l’empresa, que instal·larà nous laboratoris a la seva planta de Montmeló per reforçar la branca de R+D i que posarà en marxa una nova fàbrica als EUA. De moment, Bold, que compta amb el suport i un ajut de 100.000 euros de l’agència Acció del Departament d’Empresa i Treball, ha començat a produir les primeres bateries per a avions elèctrics fabricades a Catalunya

Amb les primeres comandes, les bateries de Bold estaran instal·lades als primers avions l’any 2024, una tecnologia que permet augmentar significativament el transport regional aeri amb un estalvi de fins al 70% de CO2

Bold va posar en marxa aquestes instal·lacions de 3.000 metres quadrats l’any passat per dissenyar i produir tecnologia pròpia en l’àmbit de les bateries elèctriques d’altes prestacions. La planta de Montmeló se centra en el desenvolupament i la integració de tots els components que formen part de les bateries com la carcassa, la refrigeració, el programari i l’electrònica. En l’últim any la companyia ha contractat 100 enginyers i preveu comptar a finals d’any amb una plantilla de 170 treballadors.

El conseller delegat de Bold, Bernat Carreras, ha destacat: “Estem demostrant que les tecnologies de mobilitat sostenible van mes enllà de l’automoció elèctrica i que mitjançant el coneixement i les inversions al nostre territori podem arribar liderar un sector” Per Carreras, “hi ha reptes molt grans per davant”, però estan construint “un equip de primer nivell i desenvolupant un producte que actualment està per sobre de la competència”. Actualment només hi ha un altre fabricant a Europa per a aquesta mena de bateries.

El projecte de Bold va començar amb la creació de l’empresa l’any 2019 per part de Bernat Carreras, un ex-enginyer d’equips de Fórmula 1 com McLaren, Alpine i Honda, especialitzat en el disseny en materials compostos i bateries elèctriques. L’empresa es va iniciar amb serveis d’enginyeria, però des del 2021 ha estat invertint estratègicament en desenvolupament de productes propis per mobilitat sostenible avançada i opta a convertir-se en un referent mundial en el sector d’aviació elèctrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA