Economia

Invertir en projectes de l’economia real a partir de 10.000 euros

Bankinter presenta a Girona, davant dels seus clients, la seva estratègia d’inversió alternativa: invertir amb els cinc sentits

El banc ofereix la possibilitat d’invertir en energies renovables, hotels, tecnologia, infraestructures, residències d’estudiants, superfícies comercials, sector immologístic, etc.

Gràcies a Bankinter actualment és possible invertir directament en actius basats en l’economia real, aquella que podem veure i tocar i que, cercant l’optimització de la rendibilitat, genera riquesa i ocupació a la societat.

Són actius i projectes en el desenvolupament i l’explotació en els quals podem participar a través del que s’ha anomenat “inversió alternativa”. Es tracta d’una proposta d’inversió que Bankinter ofereix als seus clients des de l’any 2016 que està adquirint cada vegada més protagonisme i que Bankinter va tenir l’ocasió de presentar la setmana passada davant d’un grup de clients i potencials a les seves noves instal·lacions a Girona (plaça del Marquès de Camps, 9).

La inversió alternativa té com a objectiu dirigir l’estalvi i la inversió de les famílies cap a actius i sectors de l’economia real amb potencial, cercant un binomi rendibilitat/risc interessant. A canvi d’un termini més llarg i més il·liquiditat, aquest tipus d’inversions tenen una menor correlació amb els mercats financers i amb els cicles econòmics, la qual cosa les allunya de la volatilitat d’aquests mercats i contribueix a una diversificació adequada i a un equilibri més gran de les carteres.

Els experts de Bankinter Investment busquen en múltiples sectors empresarials aquest tipus d’oportunitats. Per això seleccionen el millor gestor professional per a cada tipus de sector per tal que gestioni les oportunitats identificades i contribueixi a la maximització del retorn per a l’inversor (per descomptat, mesurant els riscos). El denominador comú en tots els vehicles se centra, per tant, que Bankinter elegeix de forma rigorosa el soci gestor, una empresa de referència en cada un dels àmbits en què s’inverteix. Així mateix, tant el gestor com el banc coinverteixen amb els clients en els actius seleccionats, en una alineació d’interessos clara.

Bankinter és, actualment, un dels grans referents en l’àmbit de la inversió alternativa a la península Ibèrica, on té una experiència dilatada.

L’entitat ha llançat més de 20 vehicles d’inversió alternativa cap als quals ha dirigit més de 4.200 milions d’euros dels clients, cosa que, actualment, representa una cartera d’actius sota gestió superior als 7.000 milions. Les distribucions (dividends i desinversions) fetes als inversors assoleixen fins ara els 875 milions d’euros. Només el 2022 van ser distribuïts en dividends 125 milions.

Però Bankinter també és el primer banc del nostre país que facilita l’accés de l’inversor detallista a aquests projectes rendibles.

I és que, atès l’alt import mínim exigit fins ara, la inversió alternativa ha estat restringida als grans inversors institucionals, en molts casos estrangers, o als clients de patrimoni elevat, que podien dirigir una part de la seva inversió a projectes perfectament seleccionats.

Tanmateix, a l’empara del nou marc regulador que va fixar la llei 18/2022, la situació ha canviat substancialment perquè ha rebaixat els imports mínims exigits als inversors. A finals del 2022 es va constituir Bankinter Investment SGEIC, entitat del Grup Bankinter especialitzada en la gestió d’actius alternatius. Previ registre a la CNMV, Bankinter comercialitza des del 17 de febrer del 2023 el primer fons de gestió alternativa que permet als inversors, delegant la gestió de la inversió a la nova gestora, accedir a un ampli univers d’inversions a partir dels 10.000 euros.

El fons té com a vocació la diversificació de les seves inversions, així com la cerca d’actius que permetin oferir una retribució estable, periòdica, amb protecció davant la inflació i sense renunciar a aconseguir un potencial de revaloració del capital a llarg termini.

Això continuarà convivint amb la possibilitat que els inversors que ho vulguin i que reuneixin els requisits puguin seguir invertint directament en els diferents vehicles sectorials que es llancin.

En definitiva, Bankinter s’avança novament a les necessitats del client amb una proposta diferencial per a l’estalvi financer de llarg termini que permet capturar les oportunitats de creixement de l’economia, contribuint de manera paral·lela a la generació de riquesa i d’ocupació des de cada un dels sectors en què inverteix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA