Economia

La gironina Kontrelmec busca capital financer per créixer

Expansió

Kontrelmec, el fabricant gironí de maquinària per a l'embalatge flexible amb la marca Kmec, preveu tancar el 2008 amb una facturació de 20 milions d'euros. Aquesta xifra és "satisfactòria", segons el director general del grup Ignasi Gómez-Belinchón, ja que "compleix de sobres" els objectius de doblar la facturació que la firma va dissenyar en el seu pla estratègic 2005-2010 i que ha assolit en només tres anys.
Bona part de les vendes (el 70%) provenen de les exportacions. Amb aquest as a la màniga, la companyia preveu un ambiciós pla de creixement que acabarà de definir al llarg d'aquest any i que preveu per a l'exercici que ve l'entrada de socis financers.

"Mantenim el plantejament d'ostentar el control de la societat -el capital està en mans de sis socis privats catalans- i de seguir sent un grup industrial però obrirem les portes al capital financer per tal de poder créixer", concreta Ignasi Gómez-Belinchón.

Consolidar-se als EUA
L'empresa, ubicada al polígon industrial Mas Aliu d'Aiguaviva (Gironès) i que ocupa 95 persones, ha obert aquest any una filial als Estats Units, a Knoxville, a l'Estat de Tennessee, per consolidar la seva presència en aquell mercat, que ja li genera l'11% del negoci anual.

Kontrelmec guanya els seus mercats i els seus clients, als quals pot arribar a fer maquinària a mida, gràcies a l'especialització que ha anat adquirit al llarg dels anys -l'origen de la firma data de començaments de la dècada dels seixanta-. El grup ha anat ampliant fronteres seguint als seus clients, les grans multinacionals, que van a fabricar a països emergents. No obstant això, els seus mercats principals són Europa -Alemanya, Regne Unit- i els EUA.

Amb la marca Kmec, que centrarà el creixement, l'empresa dissenya i acobla diversos tipus de màquines especialitzades per a l'embalatge: rebobinadores, raimadores de tall per a tot tipus d'etiquetes, gofradores, i unitats per laminar o lacar tota mena de materials flexibles.

Alhora, té una línia d'impressores flexogràfiques i de gravat al buit, a través de la seva participada Proslit, de la qual té el 45% mentre que la resta és del també grup gironí Comexi. A parer de Gómez-Belinchón, "el creixement passa per potenciar la innovació i fer més efectiva la producció dels productes més madurs".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida