Economia

XINA

Yellen critica les accions “punitives” de Pequín contra empreses nord-americanes i demana reformes del mercat

La secretària del Tresor dels EUA, de visita oficial al gegant asiàtic, ha afirmat que es busca “una competència econòmica sana”

La secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, en visita oficial a la Xina, ha criticat les accions “punitives” del gegant asiàtic contra les empreses nord-americanes i els nous controls d’exportacions d’alguns minerals crítics —com el gal·li i el germani, utilitzats en tecnologies com els semiconductors— i ha demanat reformes del mercat, instant Pequín a tornar a pràctiques més orientades al mercat que havien sustentat el seu ràpid creixement en els últims anys, segons informa l’agència Reuters.

“Busquem una competència econòmica sana” que pugui beneficiar ambdós països amb el temps, ha dit Yellen al primer ministre xinès Li Qiang, amb qui s’ha reunit aquest divendres. Li, per la seva banda, ha afirmat que “enfortir la cooperació és la necessitat realista i l’elecció correcta de la Xina i els EUA... per injectar estabilitat i energia positiva” entre les dues potències mundials.

Per la seva banda, la Xina espera que els EUA prenguin “accions concretes” per crear un entorn favorable per al desenvolupament saludable dels llaços econòmics i comercials, ha dit aquest divendres el ministeri de Finances xinès en un comunicat.

Yellen va arribar dijous a Pequín per intentar reparar les relacions entre els EUA i la Xina, que han pujat de to després que l’exèrcit nord-americà abatés un globus espia del govern xinès sobre territori nord-americà, al mateix temps que intenta que Pequín aturi les “pràctiques econòmiques deslleials” que Washington i els seus aliats consideren perjudicials per a les empreses nord-americanes i occidentals.

El viatge diplomàtic arriba després que el secretari d’Estat, Antony Blinken, visités Pequín el mes passat i es reunís amb el president xinès, Xi Jinping, i abans d’una possible reunió entre Xi i el mandatari nord-americà, Joe Biden, a la cimera del G20 a Nova Delghi al setembre o a la reunió de Cooperació Econòmica Àsia-Pacífic al novembre a San Francisco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA