Economia

ECONOMIA

La fira de vins Territori Pissarra, el 14 d’octubre a Colera

Colera aco­llirà el pro­per 14 d’octu­bre la segona edició de la fira de vins Ter­ri­tori Pis­sarra, el cer­ta­men que va néixer l’any pas­sat i que es va desen­vo­lu­par con­jun­ta­ment amb la Festa de la Verema de la DO Empordà. L’acti­vi­tat, co-orga­nit­zada pel Celler Hugas de Bat­lle i Ter­ri­tori Pis­sarra, comp­tarà enguany amb la par­ti­ci­pació de divuit cellers de les regi­ons viti­vinícoles de l’Empordà, Pri­o­rat, Penedès i Llen­gua­doc-Ros­selló. Aquesta es desen­vo­lu­parà entre les 2/4 de 12 del matí i 2/4 de 9 del ves­pre inin­ter­rom­pu­da­ment al Pas­seig Marítim. Segons explica el coor­ga­nit­za­dor, Edu­ard Hugas de Bat­lle, un dels objec­tius de la fira és “posar Colera al mapa” i “remar­car aquest muni­cipi i l’Empordà com un gran ter­ri­tori viti­vinícola de pas­sat, pre­sent i, si el canvi climàtic ho per­met, de futur”.

El viti­cul­tor també es mos­tra opti­mista i espera “igua­lar” o fins i tot “millo­rar” les xifres d’assistència de l’ante­rior edició, mal­grat ales­ho­res es van apro­fi­tar les siner­gies de la Festa de la Verema i que es va cele­brar en tem­po­rada d’estiu.

Est­her Pujol exposa que la fira ser­virà per “donar a conèixer els vins que resul­ten d’una viti­cul­tura amb sòl pis­sarrós i posar en valor els vins de ter­rer”. En aquest sen­tit, la co-orga­nit­za­dora relata com “els vins de pis­sarra tenen unes carac­terísti­ques molt con­cre­tes com ara que són inten­sos, golo­sos i amb força grau alcohòlic, fruit de l’alta con­cen­tració en sucres”.

L’alcalde de Colera, Lluís Bosch, qua­li­fica de “molt impor­tants” les acti­vi­tats pro­gra­ma­des al seu muni­cipi i diu sen­tir-se “orgullós” d’aco­llir els actes de Ter­ri­tori Pis­sarra. Bosch desitja que es man­tin­gui “molts anys” i es pugui ampliar en un futur la pro­gra­mació. El bat­lle es mos­tra opti­mista pel que fa a l’assistència de públic i espera una ele­vada xifra de par­ti­ci­pants a uns actes que comp­ten amb el suport del con­sis­tori.

A l’edició d’enguany per part de la regió viti­vinícola de l’Empordà hi seran pre­sents: Celler Coo­pe­ra­tiu d’Espo­lla, Celler Geri­sena, Celler Hugas de Bat­lle, Celler Mas Pòlit, Espelt Viti­cul­tors, La Vinyeta, Mas Llu­nes, Somni d’Istiu, Vinyes d’Oli­var­dots i Vinyes dels Aspres.

Del Llen­gua­doc-Ros­selló: Domaine du Tra­gi­ner i La Tour Viei­lle. Del Penedès: Orda Vins. Del Pri­o­rat: Celler Bur­gos Porta, Clos Pac­hem, Cos­ters del Pri­o­rat, Peri­net i San­dra Doix.

També hi hau­ran peti­tes mos­tres del Celler Martín Faixó (DO Empordà) i Mas d’en Gil (Pri­o­rat). La jor­nada tindrà l’acom­pa­nya­ment musi­cal d’Alverd Oliva (12:00h) i Els Bar­buts de Sant Esteve de les Rou­res (17:30h).

Els res­tau­rants de Colera també hi par­ti­ci­pa­ran amb l’ela­bo­ració de diver­ses tapes que es podran con­su­mir a la fira. El tiquet per fer tas­tos als expo­si­tors dels cellers tindrà un preu de 20 euros (copa de vi inclosa i des­compte de 5 euros per a la com­pra d’ampo­lles). Es podran assa­bo­rir els vins dels divuit cellers par­ti­ci­pants sense límit de degus­ta­ci­ons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia