Economia

El fons Apollo té el vistiplau del govern en l’opa sobre Applus+

Al grup li calen ara els avals de França i de la Xina

El fons nord-americà Apollo, que a finals de juny va llançar una opa sobre el 100% del capital de la companyia de certificació, inspecció i assaigs Applus+, ha obtingut el consentiment de la Generalitat respecte a la seva oferta, i ara espera obtenir altres avals pendents, com el de les autoritats de França i la Xina.

En un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) recollit per Efe, Apollo repassa l’estat de les autoritzacions rebudes fins ara. Entre aquestes, el permís a l’operació per part de la Comissió Europea, que no hi ha detectat problemes de competència.

El fons precisa que noli cal obtenir l’autorització de les autoritats de defensa de la competència dels Estats Units, Austràlia i el Regne Unit en relació amb l’opa. A més, assegura que el 8 de setembre passat la Generalitat va donar la seva “conformitat” a l’oferta, ja que en cas que Apollo es fes amb el 100% d’Applus+ hauria de dur a terme el canvi de control indirecte de les societats Idiada Automotive Technology i LGAI Technological Center.

Després de detallar que també ha rebut el vistiplau de les autoritats de competència del Brasil, Canadà i Xile i que ha demanat autorització també a l’Aràbia Saudita i a Kuwait, el fons assegura que també té pendent sol·licitar autorització a l’Autoritat Nacional de Competència de la República Popular de la Xina, i recorda que l’aval de tots aquests països és una condició per continuar endavant amb l’oferta sobre Applus+.

Així mateix, Apollo assegura que més enllà del vistiplau de les autoritats espanyoles, l’opa també requereix de l’aplicació “de règims imperatius d’inversió estrangera a França, el Regne Unit i Itàlia, que determinen la necessitat de sol·licitar autorització a les autoritats nacionals competents en aquesta matèria”, afegeix. Per això, explica que també ha decidit “condicionar l’efectivitat de l’oferta” a l’autorització de França, el Regne Unit i Itàlia.

D’aquests tres països, el grup assegura que ja té comunicació del Regne Unit i d’Itàlia en el sentit que no hi interposaran objeccions, de manera que ara espera el vistiplau del ministeri d’Economia i Finances de França.

El juny passat, Apollo va llançar una oferta pública d’adquisició (opa) d’accions sobre el 100% del capital d’Applus per un màxim de 1.226 milions d’euros, fet que suposava una oferta de 9,5 euros per acció. A mitjan setembre, però, es va donar a conèixer una contraopa per part dels fons ISQ i TDX, a través de la societat conjunta Amber, que ofereix 9,75 euros per títol, un preu superior al del fons Apollo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona