Economia

La innovació i l’energia blava, eixos de l’Smart Ports 2023

Se celebrarà a Fira Gran Via del 7 al 9 de novembre

“Volem contribuir a la construcció dels ports del futur”, destaca Lluís Salvadó

La innovació, l’energia blava i les empreses emergents del sector marítim seran els eixos de l’Smart Ports 2023, que aquest any arriba a la seva cinquena edició. Sota el lema Sailing Towards Innovation, el certàmen, que se celebrarà del 7 al 9 de novembre a Fira Gran Via en el marc de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), aplegarà experts en sostenibilitat, innovació i tecnologia portuària. L’objectiu, segons ha assenyalat durant la presentació el president del Port de Barcelona, Lluís Salvador, és “contribuir a la construcció dels ports del futur i proposar solucions per al transport marítim”.

Com en anys anteriors, l’Smart Ports aplegarà vuit dels ports més innovadors del món: Anvers-Bruges, Barcelona, Busan, Hamburg, Los Angeles, Montreal, Rotterdam i Göteborg. I com a ports convidats hi assistiran Vancouver, Singapur, Tanger Med i la Port Authority of New South Wales, que aplega els ports australians de Sydney i Newcastle.

L’Smart Ports 2023 tindrà una nodrida agenda d’activitats: destaca el Tech Tour Blue Economy, que té per objectiu finançar dos projectes transformadors en l’àmbit marítim i portuari; la sessió High Level Roundtable, que reunirà els màxims responsables dels ports d’Hamburg, Los Angeles i Anvers-Bruges i alcaldes de ciutats costaneres per debatre sobre la innovació i les relacions port-ciutat; o la sessió ’Innovation in Blue Economy’, que explorarà com les noves infraestructures TIC -com 5G, L’AI i l’IoT- estan facilitant el desenvolupament de l’economia blava.

Els ponents analitzaran en aquesta sessió com la digitalització està transformant els ports, facilitant que siguin més intel·ligents, eficients i sostenibles. Finalment, la conferència Driving Sustainable and Intelligent Maritime Transport presentarà alguns dels últims avenços tecnològics que contribueixen a un transport marítim sostenible i intel·ligent. “Ens hem convertit en soci estratègic de l’SCEWC perquè les ciutats portuàries no poden ser intel·ligents si no tenen un port intel·ligent que s’integri de manera sostenible en els seu entorn urbà, augmentant la seva contribució social, econòmica i ambiental a la comunitat”, ha recordat Salvadó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona