Economia

economia

Catalunya exporta un 21,4% més que fa quatre anys

A l’octubre les vendes a l’exterior han crescut un 8,3% respecte al mateix mes de l’any passat mentre les de l’Estat retrocedeixen

Les exportacions catalanes de l’octubre han crescut un 21,4% respecte de les del mateix mes de l’any 2019 i un 8,3% superiors a les de l’octubre de l’any passat. Segons les dades del ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme recollides per ACN es va arribar a la xifra de 8.567,3 milions dels quals la majoria corresponen a productes químics –2.446,2 milions, un 8,8% més que fa un any– seguit dels béns d’equip –amb un valor de 1.341,5 milions si bé aquest sector va retrocedir un 1% en vendes a l’exterior. Begudes, alimentació i tabac van arribar a la xifra de 1.294 milions, un increment del 9,7%.

Catalunya és, amb diferència, el territori que més exporta de l’Estat espanyol i representen el 26,5% del total de vendes estatals a l’exterior. Madrid, per exemple, és la segons comunitat que més exporta però representa el 12,1% del comerç exterior de l’Estat i, a l’octubre, les vendes de la comunitat madrilenya van caure un 27,9% respecte de l’any passat –3.902,4 milions. De fet, a nivell estatal les exportacions van caure un 2,4% respecte del 2022 i es van situar globalment en els 32.276,9 milions.

Les exportacions van créixer a les quatre demarcacions, amb un increment del 20,9% i del 18,9% en el cas de Tarragona i Lleida, amb valors de 1.042,9 i 272,2 milions respectivament. A Barcelona van augmentar un 6,1% situant-se en els 6.524 milions mentre a Girona van créixer un 7,8% arribant als 728,2 milions.

Si es té en compte l’acumulat dels primers deu mesos de l’any, l’increment de les exportacions catalanes se situa en el 9,7% respecte de l’any passat, liderades pels productes químics però on destaca en segon lloc el sector de l’automòbil, que va disparar les vendes fins a un 59,8% més i representant el 15,9% del total –els productes químics representen el 29,9%. Globalment els primers deu mesos les vendes catalanes a l’exterior sumen 85.003,2 milions.

Amb tot, Catalunya continua important més del que exporta i a l’octubre va comprar a l’exterior producte per valor de 9.528,3 milions i el saldo comercial va ser de -961 milions respecte de les exportacions. De gener a octubre, però, les importacions globals van retrocedir un 0,3% mentre que es van incrementar al conjunt de l’Estat d’un 6,7%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona