Economia

Els pagesos gironins converteixen la protesta del tall de l'AP-7 i l'N-II a Pontós en “indefinida”

Els concentrats a Pontós reclamen una reunió amb el conseller David Mascort

Agricultors nordcatalans s’uniran aquest migdia al bloqueig de l’AP-7 i l’N-II en un acte “simbòlic”

Els pagesos gironins han decidit convertir la protesta que des d’aquest dimarts de matinada talla l’AP-7 i l’N-II a Pontós en “indefinida”, segons recull l'ACN. Ho serà, asseguren, fins que no hi hagi “moviments” o “les coses clares” per part de la conselleria d’Acció Climàtica, amb qui aquest dimecres han mantingut contactes sense èxit. El portaveu de la plataforma Revolta Pagesa, Martí Planas, diu que el que els han ofert és “una broma” i s’uneixen a les reivindicacions que ha fet el col·lectiu a nivell nacional: el canvi de nom a la conselleria i la dimissió o cessament del director de l’ACA, Samuel Reyes, i del seu número 2, Jordi Molist.

El tall de l’N-II i l’AP-7 a Pontós va començar dimarts cap a dos quarts d’una de la matinada i es mantindrà fins que no s’atenguin les demandes dels pagesos. El sector demanava aquest matí una reunió urgent amb el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, -que no va acudir a la trobada de dimarts-, però tampoc s’ha produït.

Després d’una trobada amb agricultors de la Catalunya del Nord i Occitània on han llegit un manifest conjunt i de dinar, els congregats han decidit que la protesta es mantindrà de forma indefinida. En aquest sentit, Ginebreda assegura que l'acte pot ser la "llavor" per treballar colze a colze a banda i banda de la frontera. Volen que s’atenguin les demandes que fa el col·lectiu i, fins que això no passi, no es mouran. Per mantenir el bloqueig, ja han anunciat que faran torns i s’organitzaran. “Tenim ganes de marxa però també de quedar-nos”, assegura, Planas.

La fred i la tramuntana no faran afluixar la protesta pagesa que des d'aquest dimarts talla l'AP-7 i l'N-II al seu pas per Pontós. Després de passar la primera nit al ras, els concentrats carreguen bales de palla i fems i tractors per continuar obstaculitzant l'autopista. 

El sector exigia una reunió urgent amb el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort. "Després que ahir no ens delectés amb la seva presència, aquest matí hem engegat els contactes i connexions polítiques per intentar forçar aquesta trobada i que sigui avui aquí o en algun altres tall però que es presenti", explica Ginebreda. "Ha de dir què pensa fer amb les peticions que li hem posat sobre la taula i presentar alguna proposta", afegeix.

Ginebreda, a més, deixa clar que els pagesos estan organitzats i que no estan "cansats". Al contrari, "cada vegada estan més enfadats i tenim ganes de quedar-nos aquí a defensar el que ens importa, que és la nostra professió".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona