Economia

Estats Units

Trump pot obtenir més de 3.000 milions de dòlars amb la seva xarxa social

L’expresident dels Estats Units, Donald Trump, podria augmentar el seu patrimoni en més de 3.000 milions de dòlars amb la sortida a borsa de la seva xarxa social, Truth Social.

Els accionistes de la societat Digital World Acquisition Corp. (DWAC) han aprovat aquest divendres la fusió amb Trump Media & Technology Group, l’empresa matriu de Truth Social.

Aquest acord aplana el camí per convertir la xarxa social en una empresa de capital obert a Wall Street. La votació d’avui suposa la concreció d’una operació que es buscava des fa dos anys i mig.

DWAC és una companyia amb propòsit especial d’adquisició (SPAC), una societat sense activitat pròpia creada per recaptar finançament a través de la seva sortida a borsa amb la finalitat d’adquirir o fusionar-se amb una altra companyia privada. o adquirir ui agilitzar els tràmits de sortida Aquestes firmes, conegudes també com “companyies de xec en blanc”, funcionen sovint com un mecanisme alternatiu per a la sortida a borsa, per exemple, agilitzant-ne els tràmits.

La nova companyia s’anomenarà Trump Media & Technology Group Corp. i es preveu que comenci a cotitzar la setmana vinent amb l’etiqueta DJT –les inicials de Donald John Trump– amb una valoració de 5.500 milions de dòlars (uns 5.089 milions d’euros).

El magnat novaiorquès té actualment una participació d’aproximadament el 58% del capital de la nova empresa (uns 78,8 milions d’accions). En funció de com es negociïn els títols, la participació del polític republicà tindria un valor d’entre 3.000 i 3.500 milions de dòlars (entre 2.776 i 3.238 milions de dòlars).

No obstant, l’operació no es traduirà en efectiu disponible, almenys a curt termini. Això és perquè la societat té una clàusula de bloqueig que li impedeix vendre les seves accions durant almenys sis mesos. Aquestes disposicions són habituals a Wall Street i estan dissenyades per evitar que els grans inversors d’una companyia posin al mercat les seves accions poc després que la nova empresa surti a cotització.

Tampoc és probable que pugui utilitzar les seves accions per obtenir un préstec, ja que la declaració presentada per DWAC al regulador estableix que els inversors fundadors no poden vendre, prestar, donar ni subrogar els seus títols durant els sis mesos posteriors a l’acord.

El precandidat republicà a les eleccions presidencials del proper novembre, que fa front a problemes de liquiditat per sufragar la seva campanya i els diferents processos judicials oberts, no podrà d’entrada utilitzar les seves accions com a garantia per recaptar efectiu abans de mig any. No obstant, encara hi ha la possibilitat que DWAC renunciï a la clàusula de bloqueig abans que es tanqui l’acord. O, el que és més probable, el consell de la nova empresa podria decidir modificar-lo posteriorment. Aquesta decisió, però, podria exposar els consellers de la firma a donar explicacions per justificar que l’acció és en benefici dels accionistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona