Economia

economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

Asseguren que crea inseguretat jurídica i perjudicarà encara més la falta d’oferta de lloguer accessible

Rebuig frontal de Foment del Treball i del sector immobiliari al decret llei aprovat pel govern el passat dimecres per regular el lloguer temporal i el d’habitacions. L’Associació de Promotors i Constructors d’Edificis de Catalunya (APCE) i Foment han fet públic un primer comunicat en què manifesten el seu desacord i rebuig a les modificacions de la llei d’habitatge que introdueix el decret i afirmen que la normativa, encara pendent de ser convalidada pel Parlament, “genera confusió i inseguretat jurídica a propietaris i arrendataris d’habitatge, tant per una tècnica jurídica dolenta, com perquè porta a una confrontació amb el legislador estatal en matèria de la Llei d’Arrendaments Urbans i el Codi Civil”.

Les dues entitats critiquen es modifiqui també l’articulat relatiu als drets de tanteig i retracte per donar prioritat al govern en l’adquisició d’habitatges en les zones tensades i es mostren convençudes que en “lluny de millorar l’accés i augmentar-ne l’oferta, tensionarà encara més el mercat de l’habitatge”.

Els representants del sector promotor i constructor i de l’empresariat critiquen a més que la Generalitat ha modificat la normativa “sense consultar amb els agents del sector“ i tornen a reivindicar polítiques d’habitatges consensuades, dotació pressupostària, generació de sòl finalista per poder construir habitatges amb mesures dirigides a fomentar la construcció d’habitatge accessible.

El secor immobiliari ha fet públic també un comunicat conjunt amb unes crítiques similars i signat per els agents immobiliaris, els constructors i promotors i les cambres de propietaris i els Consells de Col·legis d’Administradors de Finques. En aquest segon comunicat, a banda de les raons adduïdes per Foment, el sector immobiliari subratlla que “no accepta, ni acceptarà, la criminalització dels propietaris d’habitatges en arrendament, tal com deixa entreveure el nou text legislatiu”.

El govern ha aprovat la regulació del lloguer de temporada per evitar la “picaresca” que, segons la consellera de Territori, Esther Capella, s’està donant al mercat per eludir l’aplicació dels topalls al preu del lloguer que preveu la llei espanyola i a la què el lloguer de temporada no està subjecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”