Economia

economia

El PIB de Barcelona creix un 9,6% el 2023 i supera per primera vegada els 100.000 milions d’euros

Nou rècord històric a Barcelona. Per primera vegada el producte interior brut (PIB) de la ciutat supera els 100.000 milions d’euros, gràcies al creixement del 9,6% que va experimentar el 2023 i que el situa en 103.589 milions. Així ho conclouen les dades del Departament d’Anàlisi de l’Oficina Municipal de Dades (OMD) de l’Ajuntament de Barcelona, que ha donat a conèixer el seu informe anual. A l’estudi es conclou, així, que el PIB de Barcelona suposa més d’una tercera part del PIB de l’economia catalana (35,4% el 2022). Aquest percentatge és relativament estable, encara que ha tingut una lleugera tendència a l’alça en els darrers tres anys.

La recuperació del PIB de Barcelona és superior a la de Catalunya i de l’Estat espanyol –un 2,6% i 2,5%, respectivament–, com a efecte de l’estructura sectorial de l’economia, on predomina el sector serveis. I és que l’estructura sectorial de Barcelona té, segons s’afirma en l’estudi, un gran predomini del sector terciari, que suposa el 90,7% del seu valor afegit brut (VAB), 15 punts percentuals més que el pes del sector en l’economia catalana (75,9%).

Les activitats amb més volum de VAB a Barcelona són el comerç, el transport i l’hostaleria (23,6%), seguides de l’administració pública, l’educació, la sanitat i els serveis socials (18,1%). Darrere seu, les activitats professionals, científiques i administratives (15,2%). Aquests tres àmbits sumen gairebé el 60% del sector serveis.

Finalment, pel que fa a la distribució del VAB entre els treballadors assalariats i l’excedent d’explotació (rendes professionals i empresarials), a Barcelona la remuneració d’assalariats suposa el 59% del VAB, mentre que a Catalunya aquesta xifra és del 54%. Segons l’informe, aquest diferencial és conseqüència d’una superior taxa de salarització de l’economia com dels salaris, que són un 15% més alts a la ciutat que a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Torroella de Montgrí

Jornada per aprofundir en el turisme inclusiu al Baix Empordà

Torroella de Montgrí
Economia

Els pescadors d’arrossegament de Cambrils dividiran la veda

Cambrils
QUERALBS

FGC alerta que el consistori no ha signat el principi d’acord sobre Vall de Núria

QUERALBS
economia

Nova associació per millorar l’economia i promocionar les Garrigues

Juneda
economia

Catalunya va rebre 1,87 milions de passatgers internacionals per via aèria a l’abril

barcelona
economia

Criteria Caixa es convertirà en el primer accionista de Colonial

barcelona

Girona limitarà els grups de turistes a 25 persones i prohibirà l’ús d’altaveus

GIRONA

L’IRTA converteix les seves explotacions en laboratoris amb nova tecnologia

la tallada d’empordà

Neix una plataforma veïnal que reclama reduir el turisme a la ciutat

GIRONA