Economia

Economia

El Sabadell respon: denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

Acusa el banc basc de vulnerar el règim de les opes i oferir informacions “incompletes que poden afectar el mercat”

El Banc Sabadell ha denunciat el BBVA davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) perquè considera que la informació aportada sobre l’OPA hostil llançada ahir “vulnera” el règim d’ofertes públiques d’adquisició de valors i introdueix “dades incompletes que poden afectar el mercat”.

En un comunicat, el Sabadell trasllada a la CNMV un a informació rellevant en què fa referència a l’opa hostil comunicada aquest dijous abans de l’obertura dels mercats i després que el consell d’administració del banc català rebutgés la proposta amistosa presentada pel BBVA el 30 d’abril. En el comunicat, el Sabadell també fa referència a la publicació d’una presentació en anglès sobre l’operació, a una nota de premsa i a una compareixença del president del BBVA, Carlos Torres, convocada amb analistes i inversors durant el dijous al matí en què es va incloure un torn de preguntes. El Banc Sabadell considera que tota aquesta documentació feta pública durant la jornada d’ahir i no incorporada a l’anunci de l’opa hostil vulnera “l’article 32.1 del reial decret 1066/2007, de 27 de juliol, sobre el règim” d’opes.

La CNMV ha confirmat que analitzarà la queixa presentada pel Sabadell.

El govern espanyol, en contra

El ministre d’Economia, Carlos Cuerpo, ha reiterat aquest divendres que el govern espanyol té “una opinió de rebot” sobre l’oferta pública d’adquisició (OPA) hostil presentada pel BBVA per fer-se amb el Banc Sabadell. En una entrevista a Antena 3, Cuerpo ha recordat que l’executiu espanyol “té l’última paraula a l’hora d’autoritzar aquesta fusió per absorció” i ara mateix manté “una opinió de rebot” a causa de la seva preocupació pel possible efecte d’aquesta operació, que crearia la segona entitat financera més gran de l’Estat.

ERC porta l’OPA al Congrés

Arran de l’opa hostil del BBVA sobre el Banc Sabadell, el grup d’ERC al Congrés ha presentat aquest divendres una Proposició no de Llei (PNL) per debatre al ple en què insta el govern espanyol a donar suport a la iniciativa de la consellera d’Economia, Natàlia Mas Guix, que ha portat el cas a les institucions europees i ha alertat sobre“els efectes nocius” sobre la competència que comportaria l’operació. També demanen a l’executiu de Pedro Sánchez que “aposti per la concessió per part del Banc d’Espanya de la fitxa bancària” a l’Institut Català de Finances perquè pugui operar a Catalunya com a banc públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona