Economia

L’ICF rebutja l'oferta de compra del grup Aconda

Economia

El procés de salvament d’Aconda Paper va fer ahir un tomb inesperat. L’Institut Català de Finances (ICF) ha rebutjat l’oferta de compra de l’empresa belga Intermills. L’ICF, que és un dels principals creditors de la paperera, creu que el preu que està disposat a pagar Intermills és “insuficient”. A través d’un comunicat, l’organisme dependent de la Generalitat va recordar que aquesta xifra “se situa per sota del preu de la valoració existent feta per les administracions concursals”, que és de 24 milions d’euros.

El preacord entre el grup belga i la direcció de la paperera de Flaçà va permetre respirar tranquils els 240 treballadors de la fàbrica gironina. Aconda Paper està actualment en procés concursal, l’equivalent a l’antiga suspensió de pagaments, amb un deute de 9 milions d’euros. Intermills s’havia compromès a mantenir tota la plantilla.

Falta d’informació
Ahir el president del comitè d’empresa, Joan Brugué (UGT), es mostrava sorprès amb la notícia, tot i que esperava que l’ICF reconsideri la seva negativa. De fet, l’organisme públic justifica també la seva decisió en el mutisme d’Intermills, que havia d’aportar documentació sobre el seu estat financer i el seu pla de negoci. Intermills Belgium havia condicionat la seva oferta al fet que l’Institut Català de Finances li atorgués finançament.

El president del comitè d’empresa d’Aconda Paper considera “normal” que l’ICF no faci cap pas fins que no tingui aquestes dades. “Sense aquesta informació no es pot fer una valoració precisa de la capacitat econòmico-financera de la companyia per fer front a l’operació de compra”, deixa molt clar l’ICF en el comunicat que va fer públic ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries