El lloguer només s'encareix als barris de moda com ara la Ribera, el Raval i Gràcia

La Barceloneta, el Born i Santa Caterina tenen el preu per metre quadrat més car que els pisos de Pedralbes i Sarrià

El preu mitjà d'un pis de lloguer de 70 m² als barris de la Ribera (el Born i Santa Caterina) i la Barceloneta és de 1.277 euros, mentre que a Pedralbes i Sarrià és de 1.159. L'efervescència gastronòmica, comercial, turística i d'oci en aquests barris de la Ciutat Vella ha fet que els lloguers ja siguin els més cars de la ciutat. És el que està passant als barris de moda com ara el Raval i Gràcia, amb preus mitjans de 1.092 i 1.066 euros respectivament, gairebé ja tan cars com la Dreta de l'Eixample i Diagonal Mar. S'hi han anat situant els darrers anys, però la diferència d'ara és que, en plena crisi econòmica i immobiliària, als barris de la Ciutat Vella i la Barceloneta el preu del lloguer continua encarint-se entre el 0,3% de la Ribera i el 4,5% de Gràcia respecte del març de l'any passat, mentre que a Pedralbes, Sarrià, la Dreta de l'Eixample i Diagonal Mar han caigut entre un 7,8 i un 9,3%. L'abaratiment en plena crisi és una tendència general a la majoria de barris, amb caigudes extremes del preus de més del 12% en un any al Gòtic, la Vila Olímpica i la Sagrada Família. A l'altre extrem, entre els més barats, hi ha els pisos de Sant Martí, la Verneda i la Pau.

Això es desprèn de l'estudi realitzat a tot l'Estat pel portal immobiliari Fotocasa.es, amb la col·laboració de l'escola de negocis de l'IESE. Per províncies, Barcelona és la que té el metro quadrat de lloguer més car de l'Estat espanyol, concretament 12 euros, al davant dels 11,85 de Guipúscoa, els 11,57 de Biscaia, els 11,14 de Madrid i els 10,19 d'Àlaba. Barcelona i Sitges també són les ciutats amb el lloguer més car de l'Estat espanyol en aquesta anàlisi, que recull informació de 60.115 anuncis vigents al portal immobiliari durant el primer trimestre d'enguany.

Els 16 municipis cars

Dels trenta municipis més cars de l'Estat espanyol pel que fa al preu de venda dels habitatges, n'hi ha setze de l'àrea metropolitana de Barcelona, més de la meitat de la llista. Sitges, al capdavant, amb 4.720 euros per metre quadrat, només està per sota de la ciutat de Sant Sebastià (5.490). Després, ocupen el tercer, quart i cinquè lloc Getxo (4.532), Sant Cugat del Vallès (4.462) i Barcelona (4.338). La resta de municipis catalans que formen part de la llista dels més cars de l'Estat són Montgat, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat, Gavà, Vilassar de Mar, el Masnou, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià del Besòs, Cerdanyola del Vallès, Molins de Rei i Badalona. Contràriament, no hi ha cap població del país entre la llista de les trenta ciutats més barates pel que fa al preu de venda dels habitatges. Els preus més barats segons l'estudi del portal immobiliari són Ferrol (1.321); Fuensalida (1.455), a Toledo, i Arteixo (1.473), a la Corunya. La mitjana de preus provincials situa Barcelona en tercera posició entre les províncies més cares, després de Guipúscoa i Biscaia i al davant d'Àlaba i Madrid, Saragossa i Girona. Pel que fa a l'evolució del preu mitjà de lloguer a Catalunya es pot observar una tendència a l'encariment en aquests darrers dos mesos de l'any, després de la caiguda progressiva produïda durant l'any passat. Mentre que el març del 2008 el metre quadrat a Catalunya tenia un preu mitjà de 12,01 euros, el desembre era d'11,19 i el gener encara queia fins als 11,09 euros. Segons l'estudi de Fotocasa.es, però, la tendència ha començat a canviar situant el preu en 11,11 al febrer i 11,13 al març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona