El grup Kmec d'Aiguaviva exporta a més de 40 països i ha obtingut nou patents

L'empresa es dedica a dissenyar solucions i equipaments per a les indústries de l'etiquetatge i la conversió de materials

L'activitat de Kmec està enfocada totalment a la innovació. Dissenya màquines per a les indústries de la conversió, del tall i laminatge, de l'etiquetatge i també materials per a l'embalatge en general. Des de la fase inicial, integra clients i proveïdors i aporta solucions personalitzades des de la concepció fins a la finalització, amb la utilització de noves tecnologies.

Va ser fundada fa 47 anys –l'any 1962, amb el nom de Mecagraf–, dedicada a les construccions mecàniques per a les indústries gràfiques, i fa dos anys va constituir una filial als Estats Units –Kmec USA–, amb la qual ha consolidat el compromís amb el mercat més gran del món. L'any passat va crear la filial d'enginyeria d'àmbit internacional Kmec Engineering, que potencia el seu posicionament en els projectes més especials.

Exporta arreu del món, amb mercats destacats als Estats Units i part de l'Amèrica del Sud, a més de països emergents, com ara Indonèsia, Nigèria o Turquia, juntament amb Austràlia i també Mèxic, el Japó i el Brasil. També a Europa, si bé aquest mercat ha deixat de ser un clàssic a causa de la deslocalització, ja que el mercat és menys dinàmic i això provoca el desplaçament cap als països emergents, segons va explicar el director general, Ignasi Gómez.

Sistema automàtic

Kmec ha rebut diversos premis i ha participat l'any 2008 en la principal fira del sector –la Drupa, que es fa alemanya cada quatre anys–. Tot i que Kmec no té tendència a participar en fires, en aquesta ocasió ho va fer per presentar una novetat mundial, que consistia en un sistema totalment automàtic per fer etiquetes en plàstic, paper i alumini per a cerveses, aigües i refrescos. La novetat era la màquina, però també el fet que estava feta per mitjà d'una aliança estratègica amb una companyia suïssa que és un referent mundial, segons va explicar Gómez. Els dos temes van ser catalogats com una de les aportacions més innovadores de la Drupa del 2008.

El grup ha obtingut premis, com ara l'ADF FAD de disseny, i diversos reconeixements d'organismes no tan importants i a més ha tingut menció a la revista Fortune.

Kmec també ha estat guardonada amb el premis Excel·lència en Innovació 2007, de la Generalitat de Catalunya a la competitivitat empresarial. Segons Ignasi Gómez, director general de l'empresa, aquest premi va suposar un reconeixement molt important per al grup, perquè referma la decisió que l'empresa va emprendre fa cinc anys, quan encara no es parlava gaire d'innovació, «perquè no es pensava que fos un element de competitivitat», va argumentar Gómez. El directiu manté que la decisió presa llavors va ser l'encertada perquè va determinar que la innovació es considerés «una clau estratègica», no una qüestió de treure un producte nou, sinó d'implicar tota la companyia en la innovació.

Facturació

Els últims quatre anys, Kmec ha facturat el doble –fins al 19,4 milions d'euros–, i més d'un 70% de les seves vendes provenen de l'exportació. Les aliances estratègiques amb fabricants de maquinària complementària als seus productes són una font de creixement de Kmec.

La consolidació de l'aliança amb l'empresa suïssa líder amb la qual van participar a la fira Drupa, i d'altres de noves previstes amb empreses locals i internacionals, confirmen l'expansió del grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA