Reclamen que la maduixa del Maresme tingui un lloc entre els productes de qualitat

La maduixa del Maresme va ser reivindicada ahir com a producte de gran qualitat, d'un gust i una aroma peculiars i amb el gran repte de ser reconeguda pel gran públic. La presentació de la VI Diada de la Maduixa de la Vallalta ahir a Sant Pol de Mar va tornar a reunir en una mateixa taula les administracions responsables de la cita i dos representants del sector de la pagesia i de la restauració. En aquest últim cas, es va aconseguir sense gaires problemes la complicitat de la reconeguda cuinera Carme Ruscalleda.

La diada promociona en un mateix paquet totes les activitats vinculades a la maduixa que durant el maig realitzen els municipis de Sant Pol, Sant Cebrià, Sant Iscle, Arenys de Munt i Canet de Mar. Tots vinculen el producte autòcton a manifestacions tan diverses com ara fires i jornades gastronòmiques on, aquest any, prenen part una quarantena d'establiments de restauració.

Els alcaldes de Sant Cebrià, Jaume Borrell (CiU); Sant Pol, Manuel Mombiela (CiU), i Arenys de Munt, Carles Mora (AM2000), van destacar la necessitat de continuar apostant pels productes de la terra autòctons i van ressaltar el gran esforç que hi dediquen els pagesos que conreen la maduixa del Maresme gairebé de manera artesanal. Jaume Borrell, a més, va reflexionar sobre un hipotètic retorn al conreu de la terra de gent que ha perdut la feina per la crisi. El pagès Josep Pla va esmentar les dificultats de tirar endavant les explotacions, però alhora el reconeixement dels compradors quan descobreixen la diferència entre aquest fruit i el que arriba d'altres parts de l'Estat. Per la cuinera Carme Ruscalleda, el preu més elevat de la maduixa de la comarca no ha de ser un impediment perquè aquesta acabi trobant un lloc a la taula de les llars maresmenques. «Tots som hereus d'un producte diferent, i si arriba a desaparèixer tots també en serem responsables», va assenyalar la restauradora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA