Economia

El sector turístic reclama al govern que pagui a Ryanair

Considera que és imprescindible que reemborsi els 12 milions que la companyia vol per mantenir les rutes a Girona

Demana també a Aena que rebaixi els costos de l'aeroport gironí

El sector turístic reclama a Aena que rebaixi els costos de l'aeroport de Girona i a la Generalitat, que pagui els 12 milions que la companyia Ryanair demana per mantenir les seves rutes, el nombre de vols i el volum de passatgers a la demarcació. Els dotze milions que s'hauria de pagar a Ryanair representen “poc més de dos euros per passatger que després gasta a casa nostra”. “Ryanair ha convertit l'aeroport de Girona en una entrada de turistes importantíssima. És evident que la seva implantació a Barcelona no ens ha fet cap gràcia –referint-se al sector turístic–, però ara sabem que els passatgers que aterrin a Girona serà per fer turisme a Girona”, va explicar ahir el president de la Federació d'Hostaleria de Comarques de Girona, Antoni Escudero, en el discurs que va fer amb motiu del Dia Mundial del Turisme celebrat a Masarac, on es van aplegar prop de 500 persones. Segons Escudero, l'aposta per Alguaire hi ha de ser, “però l'èxit de Girona no pot posar-se en risc”.

En aquest sentit es va pronunciar el president de la Cambra de Comerç de Girona, que va assegurar que “cal mantenir el volum d'operacions que realitza Ryanair i que en la present agenda electoral s'incorpori com a fita fonamental guanyar poder decisori des del territori per fer més competitiu l'aeroport de Girona”. “En les decisions importants cal que les institucions i els agents gironins tinguin poder efectiu”, va dir.

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava, Enric Vilert, va reclamar una vegada més que la “gestió de l'aeroport es pugui fer des de Catalunya i amb la participació de la gent del territori”. “Això és fonamental si no volem lamentar-nos en un futur. Necessitem capacitat de decisió i això només és possible si es fa des de casa nostra”, va dir.

En el decurs de l'acte es va fer una valoració del centenari de la Costa Brava. Escudero va reconèixer que “hi ha hagut encerts i errors” però també va dir que “dels errors ens n'hem de responsabilitzar tots”. Espadalé va explicar que la celebració “ha pecat de mirar massa de portes endintre” però “ha contribuït a impulsar la nostra marca”. I, per acabar, el director general de turisme, Joan Carles Vilalta, va felicitar el Patronat “per la feina que s'ha fet” en un moment de crisi com el d'aquest darrer any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona