Economia

Conreus ecològics, sortida per a la pagesia de Llémena

Un estudi aposta per aquesta via però els productors de la zona mostren poca confiança en aquest model d'agricultura

La falta de relleu generacional és un dels principals problemes a la zona

L'agricultura ecològica i el foment del consum dels productes locals serien una sortida comercial per a la pagesia de la vall de Llémena, segons un estudi de Dinamis, empresa que desenvolupa iniciatives ambientals i socials. No obstant, els mateixos productors mostren poca confiança en el model ecològic, cosa que es deu principalment, segons apunta l'estudi, al baix “nivell d'informació i de formació dels productors convencionals sobre el tema”. De fet, dels 42 pagesos enquestats, 34 confirmen que desconeixen la tècnica d'aquests conreus.

No obstant, l'anàlisi deixa clar que l'activitat agrària a la vall de Llémena (que inclou els municipis de Sant Gregori, Canet d'Adri, Sant Martí de Llémena i Sant Aniol de Finestres) sobreviu, però no reviu, i que calen mesures per assegurar el relleu generacional, ara gairebé inexistent, principalment per manca de rendibilitat de l'activitat.

La quarantena d'explotacions de Llémena analitzades són convencionals i responen al model productivista, és a dir, més producció significa més rendibilitat. Així mateix, estan subjectes a la distribució agroalimentària que domina el mercat i poques fan venda directa del seu producte –només dues tenen parada al mercat–. Per això una de les conclusions de l'estudi és la necessitat de donar a conèixer al consumidor els productes locals amb estratègies comercials i de promoció gastronòmica que afavoreixin la continuïtat agrària de la vall de Llémena.

En aquest sentit, s'ha elaborat una guia de la pagesia activa amb què es pretén promocionar els productors locals. Es presenta avui, a les 12.00 h, a la casa de turisme rural El Nus de Pedra, a Llorà.

LA XIFRA

42
pagesos són els
que han participat en l'estudi sobre l'activitat agrària a la vall de Llémena.

LA FRASE

Es desconeixen els criteris i tècniques de l'agricultura ecològica i les oportunitats al mercat. Els pagesos en tenen una percepció poc atractiva


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona