Economia

penedès

La DO Penedès avança ferma en la cursa de la qualitat

Han tancat la verema del 2010 amb 240 milions de quilos de raïm, una mica per sobre del volum que es va recollir en la campanya de l'any passat

Divendres es van estrenar les contraetiquetes commemoratives

La intencionada reducció de la producció i l'increment del grau d'exigència del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Penedès donaran bons resultats en els vins de la campanya del 2010, de la mateixa manera que ja es va començar a notar en els vins de l'última verema. Almenys això és el que esperen els responsables de la DO. La verema d'aquest any s'ha tancat amb una producció de 247 milions de quilos de raïm de qualitat, una producció que queda una mica per sobre de la mitjana dels últims deu anys (232 milions de quilos). El descens més notable s'ha produït en les varietats de negres, que si el 2009 van produir uns 37 milions de quilos, enguany han tornat a la mitjana dels 35 milions. El factor climatològic ha tingut una importància cabdal. El president de la DO Penedès, Francesc Pascual, va explicar divendres que el descens de la producció de negres ha estat de l'11% en aquesta campanya, ja que el clima va afectar el grau d'absorció d'aigua per part del raïm. Les varietats que van patir més van ser les primerenques i les menys rústiques, que van haver d'aguantar els aiguats de finals d'agost, i les més tardanes, que han hagut de suportar les pluges i boires del setembre.

El director del Consell Regulador, Josep Ribas, va assegurar divendres que la quantitat de raïm d'alta qualitat de què han disposat en aquesta campanya els ha permès rebutjar la matèria primera que no complia les expectatives marcades. De fet, després d'un procés de millora que ja s'ha començat a fer evident en anys passats, comença a intuir-se amb comoditat el camí que ja va marcar el pla estratègic de la DO. Segons els responsables de comunicació del Consell Regulador, “com a conseqüència d'aquestes accions, el nivell de tast dels vins del Penedès ha pujat, i estan aconseguint puntuacions superiors en les guies de vins més reconegudes”. La categorització del xarel·lo i el control dels rendiments dóna resultat. “Les vinyes que han tingut problemes –va explicar Ribas– són, majoritàriament, les que produeixen excedents”, que han patit sobretot per garantir-ne el grau exigit.

Josep Ribas i el president de la DO Penedès, Francesc Pascual, van presentar els resultats de la producció del 2010 divendres passat, coincidint amb l'estrena de les contraetiquetes del Consell Regulador al celler Torelló. Les noves etiquetes de la DO Penedès s'han fet per commemorar el cinquantè aniversari del Consell Regulador, amb un nou lema imprès: “Sol i vi”. D'aquesta manera, des del Consell Regulador també es vol contribuir a la promoció de l'enoturisme, convidar el consumidor a visitar la zona. Des del Consell Regulador són conscients que la venda de vi ha d'anar acompanyada d'una gran inversió en pedagogia sobre la zona i els processos de producció de la vinya i el vi. La DO Penedès ha imprès fins a 30 milions de contraetiquetes que serviran per embotellar uns 25 milions d'ampolles de vi.

LA FRASE

Les vinyes que han tingut problemes són majoritàriament les que produeixen excedents
Josep Ribas
director del consell regulador de la DO Penedès

LA XIFRA

247
milions de quilos de raïm
ha produït la DO Penedès: 212 milions de varietats blanques i 35 milions de negres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona