Economia

economia

La renda familiar de Cabrils és la segona més alta de Catalunya

Un cabrilenc percep de mitjana uns 28.300 euros bruts a l'any, mentre que la mitjana catalana se situa en els 16.400

Sis dels deu municipis amb uns ingressos més alts són de la comarca del Maresme

Els ingressos familiars dels maresmencs estan situats en els 17.100 euros per persona a l'any, un 4,4% superiors als del conjunt del país. Aquestes dades es desprenen de l'estudi realitzat per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) amb dades de l'any 2007. En el treball, publicat aquesta setmana, s'analitzen també les rendes de les famílies dels municipis superiors als 5.000 habitants, i és aquí on queda palès que Cabrils, amb una renda familiar disponible bruta (RFDB) de 28.300 euros per habitant i any, és el segon municipi de tot Catalunya, només precedit per Matadepera. Dos municipis més de la comarca, Alella i Teià, estan situats en tercer i quart lloc d'aquest rànquing, amb una RFDB de 26.100 i 25.700 euros, respectivament.

Aquests tres municipis comparteixen el fet d'haver rebut en els darrers anys nous veïns, la majoria provinents de Barcelona, amb un nivell socioeconòmic força elevat. Per exemple, en la darrera dècada, Cabrils ha doblat la seva població i la majoria d'aquests nous habitants han anat a viure en xalets d'alguna de les urbanitzacions que s'apleguen a les faldes de la Serralada Litoral. “Pel fet de no tenir indústria, la gent que ha vingut en els darrers anys no ho ha fet perquè hi havia treball sinó perquè buscava tranquil·litat i benestar”, explica l'alcalde de Cabrils, Joaquim Colomer (PSC). Això, però, no sempre es tradueix en uns comptes municipals sanejats. Teià, per exemple, acumula un deute a proveïdors de prop d'1,2 milions d'euros, i en el proper ple ha d'aprovar un pla de sanejament.

De fet, el Maresme és la comarca amb més municipis a la part alta d'aquesta taula, ja que Sant Andreu de Llavaneres (22.800), Tiana (22.500) i Premià de Dalt (21.900) també estan entre els deu municipis on les rendes familiars són més elevades. A l'altre extrem també hi ha localitats de la comarca que estan per sota de la mitjana catalana. És el cas de Tordera i Palafolls, que, amb 13.700 euros anuals per habitant, són els municipis amb rendes més baixes. Pineda de Mar (14.000), Calella (14.400), Malgrat de Mar (14.400) i Mataró (14.600), també estan força per sota de la mitjana del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona