Economia

Economia

La taxa d'atur al Maresme s'acosta al gener al 16%

L'inici d'any ha engreixat les llistes amb 1.389 aturats més i el volum de persones sense feina ja suma 36.375

El mes de gener ha fet que s'incrementi la xifra de persones aturades en 1.389. Ara mateix al Maresme, el volum de persones registrades que busquen feina és de 36.375, segons l'informe que ha elaborat l'observatori de desenvolupament local del consell comarcal. La taxa d'atur calculada ja sobre la població activa estimada de 2010 és del 15,91%. És cert que aquest últim any ha pujat l'atur, però també ha crescut la xifra de població activa. El Maresme continua un punt percentual per sobre de la mitjana de Catalunya (14,90%). El col·lectiu d'homes aturats és el més nombrós, tot i que en el darrer mes ha estat el de dones el que ha tingut un major increment. Per grups d'edats, tots s'han vist castigats; si bé les xifres absolutes més elevades es concentren en el grup del 30-44 anys (537 aturats més) i en el de 45 o més (555 persones més sense feina). El sector dels serveis és el que ha deixat més gent sense feina (1.031) seguit de la construcció (139), la indústria (114), els que no tenien ocupació anterior (68) i l'agricultura (37).

Aquest augment del nombre de persones sense feina s'ha produït a 27 dels 30 municipis. Només Òrrius, Sant Vicenç de Montalt i Teià n'han quedat al marge. Pineda de Mar encapçala el percentatge més elevat de desocupació amb un 21,81%. El segueix Mataró amb un 19,53%. Altres municipis tenen augments importants com ara el 7,65% de Cabrera de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.