Economia

Inditex invertirà 190 milions a la planta de Tordera

L'ampliació del centre logístic generarà fins a 700 llocs de treball

La capacitat de les instal·lacions del Maresme augmentarà un 60%

La Generalitat es compromet a agilitar els tràmits

Alegria al Maresme i també al Palau de la Generalitat. La plana major d'Inditex es va reunir ahir amb el president Artur Mas per comunicar-li que ha decidit ampliar el centre logístic de Tordera, cosa que suposarà invertir 190 milions d'euros i crear fins a 700 llocs de treball, incloent-hi els 200 llocs de treball indirectes. Si el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va començar el seu mandat amb una important crisi industrial, el tancament de Yamaha a Palau-solità, ahir va poder donar detalls d'un macroprojecte que dóna una mica d'aire a una comarca fortament castigada per la crisi del tèxtil.

Actualment treballen a la planta d'Inditex a Tordera 950 persones. El grup té vuit centres de distribució a tot l'Estat espanyol i aquest és el que s'encarrega de repartir els productes de Massimo Dutti i Oysho. Al final de l'operació d'ampliació, que es començarà aquest any i s'acabarà el 2015, la capacitat de distribució del centre s'haurà incrementat un 60%. El conseller delegat d'Inditex, Pablo Isla, va explicar ahir que les obres inclouran la construcció d'un dipòsit per emmagatzemar peces de roba penjada que serà la instal·lació d'aquest tipus més avançada tecnològicament que existeix a tot Europa.

Isla també va indicar que l'ampliació es farà aprofitant els terrenys on hi havia la fàbrica de Fibracolor, tancada fa dos anys. La fi de l'activitat d'aquesta empresa participada per Inditex i dedicada a la pintura, el blanqueig i els acabats tèxtils va suposar l'acomiadament de prop de 430 treballadors. Ahir, l'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, va destacar que la inversió d'Inditex ajudarà a “rehabilitar l'economia d'una zona molt castigada” sobretot per l'“estrepitosa” caiguda de la indústria tèxtil tradicional i del sector immobiliari. Garcia hi va afegir que la iniciativa no es limitarà a ampliar “un centre logístic amb un sistema d'emmagatzematge de roba pioner a Europa”, sinó que moltes de les activitats de disseny de marques com ara Bershka, Oysho i sobretot Massimo Dutti es desenvoluparan a Tordera.

Condicions “favorables”

La Generalitat no ha donat cap ajuda directa al grup tèxtil, però sí que s'ha compromès a facilitar que les condicions de l'entorn siguin “favorables” perquè pugui desenvolupar la seva activitat de manera competitiva. Així, Mena va explicar ahir que s'agilitaran els tràmits perquè pugui començar a construir com més aviat millor.

El conseller d'Empresa i Ocupació ho va aprofitar per avançar que, en aquests moments, una dotzena d'empreses de diversos sectors estan estudiant fer inversions similars a les d'Inditex. Mango va anunciar fa poques setmanes que invertirà 360 milions en el seu parc logístic de Lliçà d'Amunt. Les obres començaran a mitjan febrer i duraran cinc anys, segons les seves previsions.

LA XIFRA

60
per cent
haurà augmentat la capacitat del centre logístic d'Inditex a Tordera quan s'hagin acabat les obres.

LA FRASE

La inversió ajudarà a rehabilitar l'economia d'una zona molt castigada per la crisi del tèxtil
Joan Carles Garcia
alcalde de tordera

LA DATA

1.12.2015
Inditex
haurà acabat un macroprojecte en què s'hauran invertit un total de 190 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona