La carrossera Noge d'Arbúcies suspendrà de feina els 119 empleats durant 63 dies els pròxims set mesos

La proposta, que ja està pactada amb la plantilla, arriba pel descens de comandes

La directora dels serveis territorials de Treball, Núria Arnay, en declaracions a l'ACN, va explicar que l'ERO ja s'està tramitant però que encara no té llum verd. La mesura afectarà tota la plantilla, 119 persones, cadascuna de les quals deixarà de treballar 63 dies els pròxims set mesos. Noge, que es dedica a la carrosseria d'autobusos des de fa 45 anys, també ha notat els efectes de la crisi del sector de l'automoció i ha vist com els darrers mesos baixava el nombre de comandes. Fonts sindicals han alertat que caldrà veure quins efectes tindrà l'ERO d'aquesta empresa en els seus proveïdors.

Sense acord a Casals

D'altra banda, la direcció i el comitè de Tallers Casals de Ripoll continuen negociant les condicions de l'ERO que ha de suposar l'acomiadament de 35 dels 72 treballadors. Per ara, les posicions estan molt distanciades. L'empresa ofereix una indemnització de 25 dies per any treballat, amb un màxim de 12 mesos. El comitè demana, com a mínim, 38 dies per any treballat, que és el que van rebre els acomiadats en l'ERO que es va aplicar a finals de l'any passat. Està previst que Treball faci de mediador per arribar a un acord.

Reapareix un inversor per a Aconda

La plantilla d'Aconda Paper de Flaçà torna a viure la mateixa situació de fa uns mesos. Quan semblava que tot estava abocat al tancament, apareix de nou l'esperança d'un inversor. Segons va explicar ahir el president del comitè d'empresa, Joan Brugué, un grup paperer, del qual no ha transcendit el nom, s'ha interessat per fer-se càrrec de l'empresa. Es tracta d'un inversor que ja va fer gestions fa uns mesos però que finalment es va fer enrere quan la belga Intermills va tancar un acord de compravenda d'Aconda –que després va acabar incomplint i que va provocar que els administradors concursals tornessin a iniciar el tràmits per tancar l'empresa–. «No hi ha res en ferm però és una petita escletxa d'esperança. No es vol repetir el mateix que amb Intermills però pressionarem perquè s'acabi acceptant la proposta si és consistent i viable», va dir Brugué.

La plantilla es va manifestar ahir a la tarda amb un tall de mitja hora a la carretera de Girona a Palamós, a l'altura de Flaçà, que va provocar importants cues de trànsit. I el dimarts es manifestaran pels carrers de Girona. El personal d'Aconda no va a treballar des de fa dues setmanes perquè no hi ha comandes i, segons va confirmar Brugué, del sou del mes d'abril només n'han cobrat la meitat a causa dels problemes burocràtics que va causar la marxa d'Intermills.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA