L'inversor interessat a comprar Aconda Paper de Flaçà només vol mantenir la meitat dels 240 empleats

Té un pla de viabilitat a tres anys vista per arribar a produir 50.000 tones de paper

No hi ha res lligat ni acordat, però les negociacions continuen a contrarellotge per intentar evitar el tancament de l'empresa. L'inversor es tractaria d'un grup paperer de l'Estat, del qual, però, encara no ha transcendit el nom. La seva intenció és reprendre l'activitat de l'empresa amb només la meitat dels treballadors que hi ha ara en plantilla. La seva previsió és engegar el primer any amb una fabricació de 25.000 tones. En el segon ja s'augmentaria fins a les 37.000, i en el tercer s'arribaria a les 50.000.

Ahir a la tarda, els advocats dels inversors i els administradors concursals es van reunir per avançar en les negociacions. El temps se'ls tira a sobre perquè, en teoria, el període de consultes per liquidar l'empresa finalitza aquest divendres. No obstant això, el comitè d'empresa ha presentant una sol·licitud al jutge mercantil encarregat del cas perquè prolongui el termini per tal de donar temps a tancar un acord amb l'inversor. El president del comitè, Joan Brugué, sosté: «Tots som conscients que l'empresa no pot engegar amb la plantilla actual.» Tot i així, pressionaran perquè a mesura que augmenti l'activitat es reincorpori el personal que es faci fora.

«Aconda és viable, volem solucions»

Un centenar de treballadors d'Aconda es van manifestar ahir pels carrers de Girona, amb una consigna que van cridar en cada moment: «Aconda és viable, volem solucions.» El president del comitè, Joan Brugué, es va mostrar esperançat amb la possibilitat d'aquest nou inversor, però va deixar clar que el temps s'acaba i encara no hi ha res acordat. «No volem que es repeteixi un nou Intermills», va dir fent referència a la companyia belga que va signar un acord de compra i que després es va fer enrere, però demanen «a les administracions que aquesta vegada s'impliquin si es presenta un projecte consistent i viable». Aquesta petició la van fer a la directora dels Serveis Territorials de Treball, Núria Arnay, i a representants de la delegació del Govern de la Generalitat, amb els quals es van reunir –van passar per aquestes seus durant el recorregut de la manifestació.

Brugué també va apostar, en el cas que l'inversor faci una proposta definitiva, perquè la retallada de plantilla no sigui dramàtica. «A un nombre de gent se la podria jubilar, però és cert que un centenar de persones quedaria fora. En aquests moments, però, crec que no hem de pensar en volum sinó a salvar l'empresa», va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA