Economia

Busquen el mercat estranger per reduir l'estoc d'habitatges

L'acció comercial continuada tindria com a objectiu donar sortida a l'oferta d'habitatge de segona residència als municipis turístics

El sector demana a l'administració que elimini la rigidesa normativa que en frena la venda

L'exportació del producte és una de les fórmules en temps de crisi

Els promotors d'habitatge es plantegen la venda dels estocs en el mercat o a inversors estrangers. La condició de l'habitatge de segona residència a la demarcació de Tarragona permet aplicar aquesta fórmula en tant que destinació turística: “El mercat entenem que ara està a l'exterior i és un bon moment per exportar un producte que està al territori i que atraurà persones”, comentava Manel Niñerola, president de l'Agrupació Provincial de Promotors i Constructors d'Edificis (APPCE). El sector ja ha sortit a l'exterior per donar a conèixer l'oferta tot i que ara, com detalla Niñerola, “no es tracta d'anar a grans fires immobiliàries sinó de tenir una presència constant per mitjà dels agents i professionals que hi ha en altres països per crear, d'aquesta manera, un moviment comercial continuat”.

L'exportació del producte és una de les fórmules que es van plantejar ahir en la catorzena jornada monogràfica sobre l'habitatge que organitza l'APPEC conjuntament amb la Fundació de Promotors Immobiliaris de Tarragona i el Col·legi Oficial d'API. La jornada va reunir 140 empresaris locals que entenen la trobada anual com un fòrum de debat sobre el sector immobiliari al territori, afectat per la recessió econòmica.

L'estoc d'habitatges en oferta és un dels llastos que arrossega el sector, que, juntament amb la rigidesa de les normatives d'habitatge estatal i catalana i la manca de finançament, dificulten que es reactivi, segons es va convenir en les taules i conferències de la jornada. Carles Sala, director general de l'Habitatge i Millora Urbana, va anunciar que es modificarà la llei de l'habitatge per agilitzar l'accés a la compra. En aquest sentit, Sala es va mostrar partidari d'eliminar “l'empremta ideològica” de l'executiu català anterior en tant que va generar una legislació excessivament restrictiva. Per aquesta via es va mostrar a favor de les promocions d'habitatge lliure, més accessibles i a un preu similar a les promocions d'habitatge de protecció oficial. Sala va felicitar els representants del sector per haver-se mantingut en el Pacte Nacional de l'Habitatge en les condicions que planteja la normativa i que posa seriosos entrebancs a la venda de les promocions immobiliàries.

Manel Niñerola considera que des de la direcció general s'ha estat molt receptiu amb el sector, que es manté a l'expectativa de nous programes d'habitatge “seriosos i efectius” i que deixin per a la història els que han donat un resultat zero en vendes.

Invertir en país, en l'aeroport de Reus

La demanda a les ciutats no està satisfeta, segons va dir Gonzalo Bernardos, pel que fa a habitatges de tres o més habitacions. Manel Niñerola coincidia en l'afirmació i afegia que la demanda es dirigeix a pisos amb més de 80 metres quadrats, on es pugui establir una família, i sobre els quals cal una rebaixa de la pressió fiscal. El client ha de satisfer un 10% del cost de l'habitatge en registres, notaris i IVA, a més de la contractació de serveis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona