62 municipis de tot l'Estat creen la marca Viles Termals per potenciar el turisme d'aigües mineromedicinals

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha creat la marca de Viles Termals, amb l'objectiu de promocionar aquells municipis que explotin turísticament les aigües mineromedicinals. Hi ha 62 municipis de l'estat amb possibilitats d'obtenir aquesta nova certificació turística, vuit dels quals són a Catalunya: Caldes de Montbui (Vallès Oriental), Caldes d'Estrac (Maresme), La Garriga, Tona (Osona), Caldes de Malavella (Selva), Santa Coloma de Farners, Sant Hilari Sacalm (Selva) i El Vendrell. En les pròximes setmanes una empresa avaluarà els balnearis de cadascun d'aquests municipis, així com el conjunt de la destinació turística, i a l'octubre es podrien donar els primers certificats.

Durant els mesos de juny i juliol, 62 municipis d'arreu de l'Estat avaluaran la qualitat dels seus balnearis d'aigües termals, així com de la resta de serveis del municipi que puguin incidir en el benestar del visitant, entenent-los com a destinació turística. Vuit d'aquests municipis són a Catalunya i, un d'ells, Caldes d'Estrac, forma part d'un grup de deu municipis que funcionen com a prova pilot.

Un cop passat l'estiu, i tenint en compte aquests estudis sobres les viles termals, es podrien lliurar els primers certificats de qualitat. Segons ha detallat l'alcalde d'Alhama de Granada i president de Viles Termals, Francisco Escobedo, hi haurà tres nivells de qualitat: bàsic, superior i excel·lent. En qualsevol cas, però, l'objectiu serà anar superant els estàndards de qualitat que fixa inicialment la FEMP.

L'alcalde caldenc, Joaquim Arnó, que és també vicepresident segon de Viles Termals; ha explicat que l'objectiu a llarg termini és «equiparar-se als municipis del centre d'Europa» que també es diferencien per la seva promoció al voltant del termalisme. Arnó ha recordat que «tenir un 'spa' on s'escalfi aigua per posar un 'jacuzzi' no és ser una vila termal». L'aigua ha de tenir «característiques mineromedicinals», conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA