Empreses

Llet Nostra es diversifica cap als iogurts

Llet Nostra, que s'ha convertit en la marca bàsica de llet en bric més venuda a Catalunya, entrarà en la comercialització de iogurts i postres làctiques, amb l'objectiu de doblar la facturació en els pròxims cinc anys. El projecte ha suposat una inversió de 3 milions d'euros i la creació d'una cinquantena de llocs de treball, entre directes i indirectes.

Des de principi d'any la firma ha comercialitzat un 10,9% més de litres de llet que al mateix període que l'any 2010. La mitjana de creixement dels darrers quatre anys era del 7%. Ara, l'acumulat des del gener passat li atorga una quota de mercat en volum de vendes del 9,8%, gairebé un punt i mig més que fa un any. Llet Nostra Alimentària és propietària en un 60% de Lleters de Catalunya, que són la suma de Lletera de Campllong, Ramaders del Baix Empordà, Cadí, Lletera de Mollerussa i Comarca, Agropecuària de Vallfogona de Ripollès i Grup Lleter de Banyoles, i un 40% del grup Kaiku.

La nova creació de la divisió de fred suposarà comercialitzar 15 referències, úniques en sabor i textura, elaborats amb llet de vaca de les seves granges. Per a la fabricació de iogurts, Llet Nostra ha triat l'empresa Pastoret, una de les plantes més modernes d'Europa, situada a Sant Guim de Freixenet (Segarra) i propietat de l'industrial Xavier Pont. D'aquesta manera, la marca de cooperatives catalanes –que té una especial sensibilitat pel compromís amb el territori- crea sinergies amb les comarques, contribuint en la vertebració i generant activitat econòmica. “Ens interessa tenir activitat a tots els nuclis productius de llet del país, i lògicament, ens resulta molt còmode per col·locar la llet de les cooperatives de Lleida implicades en el projecte”, explica Xavier Tubert, president de Llet Nostra.

Llet Nostra va néixer fa vuit anys i l'any passat va facturar 20,6 milions d'euros, un 2,45% més que el 2009, i va envasar i comercialitzar 30,8 milions de litres de llet, un 7,09%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona