Economia

baix ebre

El Perelló inaugura un centre d'interpretació del món de les abelles

Mel Múria renova la planta d'extracció de la mel i acosta els visitants a l'apicultura

La inversió de la instal·lació ha estat de 500.000 euros

Acostar el món de l'apicultura a la ciutadania i potenciar la mel del Perelló són els principals objectius del centre d'interpretació que l'empresa Mel Múria ha posat en marxa. Tot i que fa més d'una dècada que Mel Múria va obrir al públic una exposició i que organitza tallers didàctics per a les escoles, la productora apícola ha decidit ara fer un pas més i ha habilitat un espai de més de 300 metres quadrats des d'on mostra com s'extreu la mel de les arnes, el procés d'envasat i una exposició interactiva sobre les abelles. “Volem transmetre com funciona el món de la mel i la importància de les abelles en la natura”, va explicar el president de Mel Múria, Rafel Múria. L'empresa del Perelló ha fet una inversió de 500.000 euros, un 40% de la qual ha estat finançada pel Departament d'Agricultura.

El centre d'interpretació apícola permet als visitants observar com s'extreu la mel de les arnes, un procés que Múria realitza amb una màquina alemanya d'última tecnologia que separa la cera verge de la mel. També s'exposa el procés d'envasat de la mel i s'ofereix un recorregut didàctic sobre el món de l'apicultura, que es pot seguir amb una audioguia (en cinc idiomes). Fins ara unes 5.000 persones visitaven l'exposició de la mel al Perelló, un volum de visitants que l'empresa apícola espera superar amb les noves instal·lacions. Pel que fa a la producció anual de Múria és d'uns 150.000 quilos de mel.

LA XIFRA

150.000
quilos de mel
produeix Mel Múria cada any, l'empresa apícola disposa d'unes 2.000 arnes.

LA FRASE

Volem transmetre la importància de les abelles, sense aquest insecte la natura seria àrida
Rafel Múria
president de l'empresa apícola mel múria

Sis generacions produint mel al Perelló

El Perelló concentra la majoria d'apicultors de Catalunya, amb un volum de producció anual de més de 700.000 quilos. En el cas de Mel Múria, l'inici de l'activitat es remunta al 1810 i ja han passat sis generacions per l'empresa familiar. Múria practica la transhumància seguint les diverses floracions per aconseguir un producte natural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona