Economia

economia

La Vall de Camprodon no vol perdre Vallter 2000

Els alcaldes dels sis municipis de la vall no volen ni pensar què passaria si tanca un dels motors econòmics de la zona

Alerten que la situació econòmica de l'estació és un problema gironí

Els alcaldes de la Vall de Camprodon afirmen que els sis municipis de la zona –Setcases, Vilallonga de Ter, Llanars, Camprodon, Molló i Sant Pau de Segúries– no es poden permetre el luxe que l'estació d'esquí alpí Vallter 2000 hagi de tancar per no trobar el suport que li cal per superar l'actual situació econòmica difícil per la qual passa. Recorden que es tracta de l'estació hivernal de les comarques gironines i que reclamen la implicació política més enllà de l'àmbit de la vall. Tots sis ajuntaments tenen una participació a l'accionariat, tot i que molt testimonial.

Tot i reconèixer el difícil moment econòmic pel qual passa Vallter 2000 –segons alguns d'ells, crític–, tots es mostren esperançats que, tard o d'hora, es podrà superar aquesta situació. La intervenció de la Generalitat és clau, per la majoria d'ells, perquè Vallter pugui fer les inversions que calen actualment a l'estació per superar la deteriorada situació econòmica i afrontar el futur amb garanties. En cas contrari, es crearia un greuge comparatiu amb les altres dues estacions del Pirineu gironí on el govern, a través de Ferrocarrils de la Generalitat, n'és la propietari.

L'alcalde de Setcases, Carlos Fernández, diu que Vallter necessita una inversió aliena i afegeix que és difícil trobar en l'actualitat un grup inversor que la dugui a terme, la qual cosa deixa l'estació en desavantatge i la Vall de Camprodon víctima del desequilibri territorial. Fernández, que presideix l'Ajuntament del municipi on es troba ubicada l'estació, manté que la situació és crítica i que cal trobar una solució ràpida perquè no és bo que Vallter estigui oberta sense funcionar com cal.

El de Sant Pau de Segúries, Josep Palos, afirma que no creu que Vallter arribi al tancament i creu que la solució passa per la inversió pública, tot i que reconeix que el moment no és el més favorable. El seu homòleg de Llanars, Esteve Costa, recorda que la manca de neu de les últimes temporades ha afectat greument Vallter, però insisteix que no es pot arribar a tancar perquè és un motor important de l'economia de la vall. Segons ell, és un moment difícil per amortitzar els crèdits i els interessos que té concedits de l'Institut Català de Finances. Costa explica que si realment s'hagués d'arribar a aquest extrem no es pot tancar així com així i s'ha de fer d'acord amb la legislació vigent. Això no obstant i segons ell, a la junta d'accionistes no s'ha informat d'aquests aspectes.

L'alcalde de Camprodon, Esteve Pujol, que també és diputat al Parlament, apunta que des del territori sempre han defensat la implicació pública per assegurar el futur de l'estació de Vallter 2000. “És una peça clau del turisme de la Vall de Camprodon i del Ripollès en general”, ha recordat. Pujol vol que l'administració prengui en consideració que, a diferència de moltes altres estacions, Vallter no està lligada a un creixement urbanístic, sinó que és estrictament un centre d'esquí. L'alcalde de Camprodon, per això, reclama que la Generalitat treballi per assegurar el futur de l'estació, tal com fa amb la Molina i Vall de Núria. La seva homòloga de Vilallonga de Ter, Francesca Pastoret, remarca la importància de l'estació ripollesa per als sis municipis de la vall. La presidenta de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, Ester Noguer, no ha pogut ser localitzada.

L'alcalde de Molló, Josep Coma, alerta que Vallter no ha anat bé durant les últimes temporades i que les pèrdues devaluen el capital de la societat, la qual cosa, amb paraules seves, pot acabar malament. Coma diu que l'estació fa funcionar l'economia de la vall durant l'hivern i que és un actiu important per al mercat de segona residència i per a l'hostaleria i la restauració i, per tant, no es pot deixar perdre.

Fonts de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya han afirmat que l'ens no té potestat per negociar res si és que el govern no els ho demana. A més, han afegit que no faran una negociació a través de la premsa.

LES FRASES

Vallter és una estació del Pirineu i gironina. La solució als problemes econòmics ha de ser política
Carlos Fernàndez
alcalde de setcases

LA XIFRA

6
municipis formen
la Vall de Camprodon i tenen Vallter com un dels motors econòmics.

LA DATA

26.11.11
Preveu obrir
portes l'estació de Setcases, tot i que, si el temps acompanya, ho podria fer abans.
Vallter es pot reactivar i més ara amb la perspectiva dels Jocs d'Hivern Barcelona 2022
Esteve Costa
alcalde de llanars
L'estació d'esquí Vallter 2000 és un motor econòmic de tota la Vall de Camprodon
Francesc Pastoret
alcaldessa de vilallonga de ter
La Generalitat? No hem d'estar tancats a res. El govern no pot salvar totes les estacions
Josep Coma
alcalde de molló
Vallter és només una estació i no està lligada al creixement urbanístic. Cal la implicació pública
Esteve Pujol
alcalde de camprodon
Els ajuntaments són l'aparador de la Generalitat. Si està fumuda, compta amb nosaltres
Josep Palos
alcalde de sant pau de segúries


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona