Gas Gas descarta acomiadar part de la plantilla però enviarà a l'atur els 105 empleats durant mig any

Al principi es preveia que la suspensió temporal afectés 77 persones durant 4 mesos

La direcció de Gas Gas va presentar dos expedients de regulació d'ocupació: un per fer fora 28 treballadors i un altre de suspensió temporal de feina dels 77 restants, els quals havien d'anar a l'atur durant quatre mesos, de manera rotativa al llarg d'un any. De bon principi, però, ja hi havia la predisposició de retirar l'ERO d'acomiadaments. I és el que ha resultat finalment.

Segons va comunicar l'empresa, l'acord amb els representants sindicals –que després va ser ratificat amb un 73% dels vots dels treballadors– és ampliar l'ERO temporal. En comptes de quatre mesos d'atur per treballador, ara serà d'un màxim de mig any. I no afectarà només 77 empleats sinó la totalitat de la plantilla –105 persones.

Totes dues parts valoren satisfactòriament l'acord, que, unit a altres mesures que adoptarà la companyia, es consideren «suficients» per superar l'actual situació del mercat de les motos, que ha provocat una important reducció del nombre de vendes. Gas Gas va facturar el 2008 35 milions d'euros i les vendes es van situar en les 7.000 unitats. L'objectiu per aquest 2009 era igualar aquestes xifres, però la crisi ha acabat fent estralls.

Acord a Espa de Banyoles

La direcció d'Espa de Banyoles ha arribat a un acord amb el comitè d'empresa sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de suspensió temporal que afectarà el 100% de la plantilla, 218 treballadors. Finalment s'ha fet en els termes que havia plantejat inicialment l'empresa, que és enviar els treballadors a l'atur un mínim de cinc dies al mes fins a un màxim de dues setmanes, en un període d'afectació de deu mesos.

El comitè d'empresa considera que «l'acord no és tan satisfactori com s'esperava» perquè hi havia poc marge de negociació, però aposta «per donar un vot de confiança a l'empresa, esperant que aquesta mesura serveixi com a inversió de futur». Ara l'acord està pendent de la resolució de Treball.

Aconda continua esperant

D'altra banda, continuen les negociacions de l'inversor que vol comprar Aconda Paper de Flaçà, i s'espera que la setmana que ve el futur de l'empresa estigui definit. La setmana passada es va saber que els bancs es negaven a compartir els riscos de les garanties hipotecàries, fet que encallava l'operació. Ara sembla que alguns dels bancs han canviat d'opinió. Però no tots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona