Economia

Gas Natural invertirà 7,6 milions a la demarcació

El gros de la inversió es destinarà a construir 50,4 quilòmetres de xarxa de distribució

Gas Natural arriba a 73 municipis gironins

Gas Natural invertirà aquest any 7,6 milions d'euros a les comarques gironines. El gros de la inversió, 7,4 milions, es destinarà a l'ampliació de la xarxa de distribució, i la resta, a la renovació i ampliació de prop de 0,2 quilòmetres de la xarxa actual.

Gas Natural arriba actualment a 73 municipis de les comarques gironines, entre els quals hi ha set capitals de comarca. El delegat de la companyia a Girona, Joan Arimany, va explicar ahir que enguany Gas Natural preveu incorporar un total de 4.126 nous punts de subministrament arreu de la demarcació, cosa que n'eleva el global a 160.339.

D'entrada, es posen nous comptadors en els edificis on, tot i arribar-hi la xarxa, hi ha pisos que no tenen gas natural. A més, també es connecten nous blocs d'habitatges i, finalment, Gas Natural es va estenen “com una taca d'oli en barris perifèrics i urbanitzacions”, segons va explicar ahir en roda de premsa el delegat de la companyia a les comarques gironines. Això és el que permetrà, per exemple, que al llarg d'aquest any 2012 Gas Natural faci arribar aquesta energia a la urbanització King Park de Sils.

Pel que fa al global de tot Catalunya, Gas Natural Fenosa, a través de Gas Natural Distribució, invertirà aquest any un total de 89,3 milions d'euros i preveu incorporar 43.188 nous punts de subministrament. D'aquests nous punts de subministrament, el grup més gran, 30.762, correspondran a la demarcació de Barcelona; la resta seran per a la demarcació de Lleida (3.500) i la de Tarragona (4.900), i els 4.126 restants per a la de Girona.

La companyia preveu construir 295,7 nous quilòmetres de xarxa de distribució al llarg del 2012.

8,7 milions l'any passat

Dels 73 municipis amb subministrament de Gas Natural a les comarques gironines, 18 són a la comarca del Gironès, 13 a la de la Selva, 19 al Baix Empordà, 10 a la Garrotxa, 7 a Pla de l'Estany, 4 al Ripollès, un a la Cerdanya (Puigcerdà) i un a l'Alt Empordà (l'Escala). L'any passat, a la demarcació, la companyia va invertir 8,7 milions d'euros en obres de canalització i estesa de la xarxa, que van permetre fer arribar el gas natural a Parlavà i a la urbanització Cala Canyelles de Lloret de Mar. En total, al llarg del 2011, la companyia va sumar 4.237 nous punts de subministrament arreu del territori gironí i a final d'any hi tenia un total de 2.295 quilòmetres de xarxa.

D'altra banda, a part de les dades referents a l'estesa de gas, Gas Natural Fenosa, també va facilitar les dades de clients i contractes d'electricitat que té a la demarcació de Girona. En concret, té 25.000 clients en el mercat residencial, i més de 5.500 contractes d'electricitat a pimes i administracions.

25.000
clients
i contractes d'electricitat té Gas Natural Fenosa en el mercat residencial de la demarcació.
4.126
punts
de subministrament es preveu incorporar a Girona aquest any.
7,4
milions
d'euros es destinaran a l'ampliació de la xarxa de distribució.
0,2
quilòmetres
de la xarxa de distribució renovarà o ampliarà Gas Natural a la demarcació.
89,3
milions d'euros
invertirà la companyia a Catalunya, i hi incorporarà 43.188 nous punts de subministrament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona