Fiscal

Amb les noves modificacions impulsades pel govern espanyol, surt a compte distribuir dividends?

Fins ara, com ja havíem parlat en l'article sobre com retirar diners d'una societat de final del 2011, podia resultar atractiva la distribució de dividends en alguns casos en què els socis tenien tipus marginals prou alts per poder superar el tipus acumulat de l'impost sobre societats i la renda pel cas dels dividends. D'aquell article, n'extrèiem la necessitat de planificar sistemàticament i adequada la retirada de fons de la societat per als socis, quan aquesta fos volguda i necessària.

Amb la regulació nova que el govern espanyol ha engegat per als anys 2012 i 2013, però, les possibilitats d'estalvi tributari es redueixen pel fet que els tipus impositius pels rendiments del capital mobiliari, entre els quals s'inclouen els dividends, passen a ser més alts (van del rang 19-21% de l'any 2011 al 21-27 % per aquests anys 2012 i 2013), cosa que converteix el repartiment de dividends en quelcom pot recomanable en la majoria dels casos.

Aquesta regulació, però, és vigent per als anys 2012 i 2013 per la qual cosa, en alguns casos, si la situació ho permet recomanaria esperar-nos a l'any 2014 per fer la distribució de dividends, amb càrrec a reserves voluntàries de la societat. Això, però, té un risc inherent a la pròpia conjuntura econòmica, que pot acabar per prorrogar aquesta mesura o fins i tot fer-la definitiva i, per tant, no hauria servit de res esperar-se.

Finalment, per retirar els diners d'una societat hi ha alternatives com els salaris, els préstecs o els dividends, com a més importants, però com dèiem llavors, cal estudiar ben profundament la més beneficiosa i tenir en compte sempre la normativa vigent, especialment la d'operacions vinculades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona