Fiscal

Amb les noves modificacions impulsades pel govern espanyol, surt a compte distribuir dividends?

Fins ara, com ja havíem parlat en l'article sobre com retirar diners d'una societat de final del 2011, podia resultar atractiva la distribució de dividends en alguns casos en què els socis tenien tipus marginals prou alts per poder superar el tipus acumulat de l'impost sobre societats i la renda pel cas dels dividends. D'aquell article, n'extrèiem la necessitat de planificar sistemàticament i adequada la retirada de fons de la societat per als socis, quan aquesta fos volguda i necessària.

Amb la regulació nova que el govern espanyol ha engegat per als anys 2012 i 2013, però, les possibilitats d'estalvi tributari es redueixen pel fet que els tipus impositius pels rendiments del capital mobiliari, entre els quals s'inclouen els dividends, passen a ser més alts (van del rang 19-21% de l'any 2011 al 21-27 % per aquests anys 2012 i 2013), cosa que converteix el repartiment de dividends en quelcom pot recomanable en la majoria dels casos.

Aquesta regulació, però, és vigent per als anys 2012 i 2013 per la qual cosa, en alguns casos, si la situació ho permet recomanaria esperar-nos a l'any 2014 per fer la distribució de dividends, amb càrrec a reserves voluntàries de la societat. Això, però, té un risc inherent a la pròpia conjuntura econòmica, que pot acabar per prorrogar aquesta mesura o fins i tot fer-la definitiva i, per tant, no hauria servit de res esperar-se.

Finalment, per retirar els diners d'una societat hi ha alternatives com els salaris, els préstecs o els dividends, com a més importants, però com dèiem llavors, cal estudiar ben profundament la més beneficiosa i tenir en compte sempre la normativa vigent, especialment la d'operacions vinculades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona