La pedregada fa malbé gairebé tota la collita de gira-sol i la meitat de la de blat al Pla de l'Estany

La tempesta a Girona va destrossar la vegetació de ribera del riu Ter

El responsable d'Unió de Pagesos del Pla de l'Estany, Jordi Ginabreda, explicava ahir que encara no es pot fer una valoració econòmica dels danys. Malgrat això, en una primera revisió, s'ha detectat que pràcticament el 90% de la collita de gira-sol s'ha perdut ja que la plantació estava molt tendre i la pedra l'ha destrossat. En el cas del blat, ja s'havia recol·lectat un 50% de la collita però, malgrat això, les pèrdues del que quedava són del 60%. També s'han danyat conreus d'userda.

A part, a Sant Hilari la pedra va danyar la totalitat de cultius de noguers i patateres. I també hi ha hagut conreus de Sarrià i Sant Julià de Ramis que han quedat malmesos.

El director territorial del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Josep Guix, sosté que encara s'estan fent les valoracions econòmiques dels danys, que s'han concentrat al Pla de l'Estany, al marge dret del riu Fluvià. Per la seva part, el sindicat Unió de Pagesos reivindica reduccions en l'IRPF i l'exempció en les quotes de la Seguretat Social per als pagesos més perjudicats. Així mateix reclama que s'agilitzin els peritatges perquè els pagesos estan pendents d'aquest tràmit quan és època de collita.

35 litres a Figueres

Ahir a la tarda a Figueres va caure una forta tempesta d'aigua i pedra, acompanyada de vent i trons. Amb només una hora, de quatre a cinc, es van recollir 35 litres d'aigua per metre quadrat, segons va comentar el responsable de l'estació meteorològica local, Ferran Pou. La intensitat de la pluja va provocar alguns problemes amb embornals d'alguns carrers.

Destrossa al Ter

L'aiguat de dissabte també ha generat grans destrosses al bosc de ribera del Ter, des de la zona de Fontajau fins al sector de l'illa del Ter. Centenars de salzes i pollancres van quedar arrencats per l'espectacular tempesta. El regidor de Medi Natural, Ponç Feliu, avança que s'està elaborant un informe per fer-lo arribar a l'ACA perquè elimini la vegetació del riu, ja que podria originar problemes si hi hagués una crescuda. Els vents continuats i huracanats van provocat la destrossa natural.

k

Vegeu més fotos a www.elpunt.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona