L'atur baixa al juny al Maresme, però l'índex es manté per sobre del català

El nombre de desocupats al Maresme es va reduir el mes de juny de 1.190 persones, seguint la tendència a la baixa que va començar al maig.

Segons les dades facilitades per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, malgrat tot, l'índex de desocupació de la comarca es manté per sobre de la mitjana del de la demarcació de Barcelona i del de Catalunya.

En aquest sentit, amb 30.093 ciutadans sense feina, el Maresme se situa en un 13,30% de la població activa, quan a la demarcació és d'un 12,82% i el català baixa fins al 12,45%. Per municipis, 22 dels 30 que conformen la comarca van tenir un descens en el nombre de desocupats. Percentualment, les localitats en què la desocupació ha baixat més són: Santa Susanna (-10,99%), Arenys de Mar (-9,49%), Caldes d'Estrac (-8,72%), Palafolls (-8,59%), Vilassar de Dalt (-7,87%) i Calella (-7,72%). Tot i això, encara hi ha sis poblacions amb un índex d'atur superior fins i tot a la mitjana comarcal: Pineda de Mar 16,96%), Tordera (16,91%), Mataró (16,78%), Malgrat de Mar (14,18%), Palafolls (14,07%) i Canet de Mar (13,92%).

Per sectors, el que ha tingut una baixada més gran és el dels serveis –coincidint amb l'inici de la temporada turística– que registra 796 desocupats menys. El segueix la construcció, amb una reducció de 246 aturats, i la indústria, amb 153 desocupats menys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona