Empreses

Lafarge converteix la cimentera de Tarragona en centre logístic

La retallada de la demanda de ciment a l'Estat espanyol com a conseqüència de la crisi general, i la immobiliària en particular, han decidit el Grup Lafarge a reorientar la producció de la seva planta tarragonina. Aquest mes, Cementos Esfera començarà a operar com a centre de distribució.

La proximitat del molí de ciment tarragoní a les fàbriques de Montcada i Reixac i Sagunt han empès Lafarge a concentrar l'elaboració de ciment catalana en aquestes dues, tot ajustant els costos productius i alhora millorar el servei als clients, segons han explicat fonts de la companyia. “Des de fa cinc anys, anem patint els efectes d'una crisi que té un fort impacte en el nostre negoci”, ha afirmat el director general de Lafarge España, Isidoro Miranda.

La patronal Oficemen xifra en un 75% de caiguda de la demanda de ciment des del 2007. Lafarge hi suma “la imparable pujada dels costos energètics, que està posant el nostre sector en una situació molt compromesa”. Les previsions per a enguany de la patronal són que el consum de ciment a l'Estat espanyol no aturarà la davallada, sinó que encara es retallarà d'un 20%. El grup Lafarge opera a 64 països i té una plantilla de 68.000 empleats. És líder mundial en producció de ciment i el segon en àrids. De fet la situació a l'Estat contrasta fortament amb el panorama exterior. Així i des del 2011, la demanda global de ciment ha pujat un 8%. Tot gràcies al creixement dels mercats emergents de la Xina, Brasil, Índia i l'Àfrica subsahariana. Les vendes de ciment, formigó i àrids en aquells mercats van suposar el 71% del total dels ingressos d'operació de la multinacional.

TRANSITORI.

La reorganització del negoci del grup comportarà l'acomiadament de cinc treballadors de Cementos Esfera. La multinacional assegura que la seva decisió és “transitòria” i es compromet que la planta tarragonina torni a moldre ciment “quan la demanda i els costos ho permetin”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona