Economia

L'Eliana embarga les cases de 10 veïns i els salaris d'altres cinc

Compromís demana a l'equip de govern que esgote totes les línies de diàleg amb els afectats abans de prendre mesures dràstiques

Compromís per l'Eliana ha denunciat que l'Ajuntament de la localitat ha iniciat el procediment burocràtic per embargar els immobles de 10 veïns de la vila i els comptes bancaris d'altres 5 contribuents per no haver satisfet en el temps legal previst les quantitats corresponents als impostos i les taxes municipals.

El global de persones afectades per l'impagament dels tributs arriben fins les 700 persones de l'Eliana mentre que la quantitat total frega els 60.000 euros.

L'Ajuntament de la localitat s'ha vist incapaç de localitzar fins ara eixes 700 persones que no han complert amb les seues obligacions previstes en la llei pel pagament dels impostos i les taxes i, per això, l'administració local ha començat amb el procediment burocràtic adient per executar l'embargament de les cases i els comptes bancaris a fi d'ingressar els deutes municipals contrets.

Compromís per l'Eliana ha lamentat que en un moment en què l'economia de les famílies de la vila “no és la més adient” siga ara un ajuntament d'esquerres —governat per PSOE i Esquerra Unida— el que execute “un embargament d'habitatge o de compte corrent tot i que fa mesos les respectives direccions estatals d'eixos partits es manifestaren en contra dels desnonaments de les entitats bancàries”.

La coalició ecosocialista ha afegit que una volta més “la demagògia i la contradicció d'eixos partits s'ha fet palés davant l'opinió pública local perquè no tenen en compte la situació laboral, personal o econòmica de la immensa majoria dels ciutadans; l'ajuntament ha de recaptar els impostos municipals i les taxes previstes per la llei però sempre hi ha la via del diàleg abans de prendre una decisió tan dràstica com executar un embargament que deixa indefensos els contribuents davant l'administració”.

Compromís recorda que en molts dels casos pendents de pagar els impostos “l'ajuntament ha demostrat la seua inutilitat perquè no han pogut ni localitzar vora 700 persones de l'Eliana censades a la mateixa vila perquè PSOE i EU han burocratitzat en excés el municipi sense mirar que, al capdavall, es tracta de persones els que habitem l'Eliana; el que han de fet és demostrar el seu tarannà esquerrà amb fets i no sols amb paraules”.

A més dels afectats pels embargaments, també hi ha altres 87 deutors a qui l'Ajuntament de l'Eliana els ha demanat un llistat dels seus béns i propietats per embargar mentre que a altres 4 persones els ha sol·licitat informació sobres les seues dades bancàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona