Empreses

L'operador telefònic Icatel.cat es llança al mercat domèstic

L'empresa gironina, que ofereix tarifes ‘a mida', treu al mercat la primera targeta SIM Icatel per a usuaris amb consum reduït i que volen controlar la despesa

Utilitza les xarxes de cable i les cobertures aèries dels principals operadors

Icatel.cat , un operador català de telefonia fixa i de mòbil virtual, que fins ara només treballava amb empreses, acaba de llançar al mercat la primera targeta SIM Icatel, destinada al públic particular i a usuaris que tenen un consum reduït “i que volen davant de tot tenir un control de la seva despesa, sense sorpreses, però amb Whatsapp”, explica el seu gerent, Pere Voz. Icatel utilitza les xarxes de cable i les cobertures aèries dels principals operadors per preseleccionar i activar les línies.

Empresa nascuda el 2006 i dirigida per personal amb més de 20 anys d'experiència en el sector, amb el nou producte Icatel ofereix tres tarifes segons els minuts de sortida i uns megues de navegació per internet. És per “a aquelles persones que fan poquetes trucades i que volen el famós Whatsapp; un fill, una àvia... per només 3,95 euros, poden trucar fins a 60 minuts i consumir fins a 300 MB”, explica el gerent d'Icatel. Més endavant, esperen ampliar la gamma de productes i poder-ne oferir un destinat a usuaris de més consum; per arribar-hi, però, afirma Voz, els cal volum.

Els orígens d'Icatel no han estat senzills. Pere Voz, que l'any 1996 ja era distribuïdor d'una gran empresa estatal de telefonia a les comarques gironines, amb els anys va especialitzar-se en donar el servei a empreses. “El meu objectiu era aconseguir donar tots els serveis a l'empresa amb un sol proveïdor, fix, mòbil, centraletes i internet”, explica Voz. Tot i obtenir la llicència d'operador fix i mòbil virtual per part de la Comissió del Mercat de Telecomunicacions, “els operadors no deixaven que els petits s'instauressin fàcilment, posaven totes les traves possibles, tancaven les portes”, afegeix el gerent d'aquesta empresa que, actualment té com a clients més d'un miler i mig d'empreses, entre els quals ajuntaments, grans empreses, grups hotelers, pimecs i autònoms. Per aquest desenvolupament, reconeix Voz, van ser fonamentals els consells i les indicacions de l'Agència per a la Competitivitat d'Acció de la Generalitat.

La majoria dels clients actuals d'Icatel es troben a la demarcació de Girona, on l'empresa té oficina a Llagostera, però, segons Voz, Barcelona també està creixent amb força i allà també hi ha oficina. Aviat, tenen previst obrir-ne també a Lleida i a Tarragona.

La crisi

. Explica Voz, que insisteix que Icatel és una empresa amb capital cent per cent català, que, al principi, el seu client empresa “no donava tanta importància al consum com es dóna ara”. Una empresa consumia, de mitjana, uns 100 euros per línia. Ara, i a conseqüència de la crisi, tots els operadors “s'han posat les piles” i el consum mitjà actual es troba sobre els 20 euros; una cinquena part. “La conseqüència d'això per als principals operadors ha sigut haver hagut de reduir dràsticament el servei que es dóna al client final i el personal, amb menys distribuïdors al carrer, explica “l'abús a l'usuari final és cada vegada més un fet habitual”, un fet que s'ha convertit “en un valor afegit per a nosaltres, i el nostre client és el principal beneficiat”. Aquesta reducció important del consum mitjà és el que ha reduït el marge i ha obligat a buscar molt més volum per mantenir la qualitat de l'empresa.

De fet, per a molts clients, Icatel funciona com un filtre. És Icatel qui factura segons els preus acordats amb els clients i encara que l'operador principal hi afegeixi un nou concepte, aquest no arribarà al client d'Icatel. “Som bàsicament uns gestors”, diu Voz, que recorda la importància del servei postvenda en aquest sector.

FACTURACIÓ

1,2 M €

TREBALLADORS

7

ANY DE FUNDACIÓ

2006

Icatel està dirigida per personal amb més de 20 anys d'experiència en el sector i actualment té com a clients més d'un miler d'empreses, entre les quals ajuntaments.

Tarifes a mida

A banda de les tres noves tarifes que Icatel acaba de llançar al mercat (la xica, la mica i la tica) i que van sobretot adreçades als usuaris que tenen un consum mínim, l'empresa gironina ofereix als seus clients tot tipus de tarifes a mida tant per a fix com per a mòbil. “Estudiem la factura de cada client i li proposem la millor alternativa”, explica Pere Voz. Els interessats poden fer la consulta per internet enviant l'última factura del operador amb què treballa actualment i Icatel, en 24-48 hores, li proposa el preu més adequat per al seu perfil de consum, sense cost ni compromís, segons explica l'empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona