Economia

L'Alcúdia s'oposa a la pujada d'impostos als llauradors

S'aprova per unanimitat una moció del grup Socialista reclamant al Govern central la reducció de l'índex de rendiment net a efectes de l'IRPF de les activitats agrícoles i ramaderes

Dit índex va ser aprovat en l'Ordre HAP/596/2014, de 11 d'abril del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques (publicada al BOE de data 16/04/2014), per la qual se suposa que “es redueixen” per al període impositiu 2013 els índexs de rendiment net aplicables en el mètode d'estimació objectiva de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques per a les activitats agrícoles i ramaderes.

La realitat a efectes de la major part de La Ribera es ben diferent, no només no s'ha reduït l'índex, sinó que, ben al contrari, ha tingut una pujada considerable en els municipis d'Alberic, Alcàntera de Xúquer, Alfarp, Algemesí, Alginet, Alzira, Benifaió, Benimodo, Benimuslem, Carcaixent, Càrcer, Carlet, Cotes, Gavarda, Guadassuar, l''Alcúdia, Massalavés, Rafelguaraf, Real i Tous.

Només mirant els cultius més habituals, l'índex à aplicar per a estos municipis serà del 0,18 per a cítrics i del 0,19 per al caqui. Això resulta sorprenent, quan en altres municipis de la comarca de la Ribera Alta (Montroi i l'Ènova), l'índex a aplicar serà del 0,09 (la meitat que per a la resta de municipis) per a cítrics, sense que existisca cap causa que aparentment ho justifique.

Eixos índex suposen un increment molt elevat en relació amb els vigents per a exercicis anteriors. L'exercici 2012 per ambdós cultius era del 0,13%.

La realitat per als llauradors de l'Alcúdia és que podran comprovar com s'incrementa el que paguen en la declaració de l'IRPF que faran enguany en prop d'un 40% per la producció en cítrics i en més d'un 46% en la producció de caqui.

Eixa situació cal afegir-la a la permanent pèrdua de competitivitat del camp valencià, deguda a la pressió de l'increment dels costos de producció i a la falta d'ajudes públiques i de rebaixes adequades en la tributació que pateix el sector especialment amb un resultat desastrós en els cítrics, situació que ve sent denunciada per les Organitzacions Professionals Agràries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona