Economia

Empreses

De Bescanó al món

L'empresa Tecnodimensión, especialista en tot tipus d'inflables, exporta el 70% de la seva producció i participa en un ambiciós projecte europeu per transportar aigua dolça per mar

Tecnodimensión aporta el saber fer en el projecte que s'assajarà des de Turquia fins a una illa

Les veles inflables de la Creu Roja que es van fer servir a Llorca arran dels terratrèmols; una cabra inflable gegant utilitzada en una protesta de ramaders a Suïssa; conjunts d'iglús inflables en el centre de negocis d'Algèria o al Fòrum de les Cultures de Mèxic; inflables infantils de desenes de parcs de jocs arreu de l'Estat o fins i tot a Iran, Cuba, Dubai, Marroc; cobertes inflables de piscines o pistes de tennis a Castro Urdiales; tensoestructures i veles tensades en complexos hotelers a les illes d'Aruba i Curaçao, veles publicitàries de grans empreses i també, alguna obra d'art, com El cilindro infinito de Sergio Prego. Aquests són només alguns exemples de la feina de Tecnodimensión, una empresa del polígon de Montfullà, a Bescanó i que últimament s'ha fet coneguda perquè ha participat en el projecte europeu XXL-Refresh. en què es treballa com traslladar per mar i dins immensos sacs amb capacitat de 5.000 metres cúbics, aigua potable cap a zones amb risc de sequera. Tecnodimensión aporta el saber fer en aquest projecte, que s'assajarà a principi del 2015 des de Turquia fins a una illa mediterrània.

Situada al polígon de Montfullà, a Bescanó, aquesta empresa té una plantilla estacional que pot oscil·lar entre els 15 i els 60 treballadors. Exporta el 70% de la producció total, segons explica el seu director general, Jesús Pallarés. La Unió Europea, el Magrib i l'Amèrica del Sud en són els principals mercats. “El que ens diferencia de la resta es la personalització”, insisteix Pallarés que, a més, hi afegeix que el 90% de la producció és en inflables, ja sigui per a productes publicitaris, per al públic infantil o en arquitectura tèxtil. En el cas dels inflables infantils, on hi ha molta competència sobretot del mercat xinès, Pallarés destaca que la seva aposta és la màxima qualitat. En tots els casos, els encàrrecs es fabriquen a la nau d'uns 1.200 metres quadrats de Montfullà; des del disseny de la idea i la comanda del client, fins a la pintura final, passant pel tall i el cosir expert. A la fàbrica no hi ha estoc de productes perquè només s'hi treballa per encàrrec. Un cop acabats, els productes es desinflen i es traslladen al destí acompanyats d'un tècnic de l'empresa gironina que serà l'encarregat de muntar-los.

Tecnodimensión va començar com a cooperativa el 2001, però els seus promotors ja tenien experiència en inflables des de fa molts anys. De la cooperativa, a una societat limitada que participa en l'agosarat projecte europeu de traslladar aigua dolça per mar, a dins de dipòsits tèxtils, a través d'un sistema modular que permet, un cop arribat a la destinació, buidar l'aigua, obrir els compartiments, eixugar-los i plegar-los. I tot, gràcies a la utilització d'unes cremalleres de grans dimensions. En el projecte XXL-Refresh hi participa, a més de Tecnodimensión, l'empresa valenciana Aimplas, la tarragonina Industrial Sedó, les italianes D'Appolonia i Ziplast, la turca Turgutreis i la txeca Safibra. Fa pocs dies representants de totes aquestes empreses es van reunir al poliesportiu de Bescanó per fer una prova d'aquests dipòsits, perquè dins la nau de Tecnodimensión no hi havia prou espai per desplegar-los. La propera prova, potser, ja serà en alta mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona