Economia

Un pastor de la Garrotxa fa un micromecenatge per poder comprar cabres

Aconsegueix el 80% dels diners que necessitava en dos dies

Vol ampliar el ramat per tenir prou llet per fer formatges artesans des del seu obrador

En Marc Muntanya és un pastor de Riudaura que va decidir posar en marxa una campanya de micromecenatge per finançar la compra d'un lot de cabres de França que li permetin tenir una major producció de llet per als seus formatges artesans. Es tracta d'una iniciativa original amb recompenses per als seus mecenes que van des d'un tast de formatges, un taller de cant improvisat -ell també es acordionista- o posar nom a un dels animals. Segons explica l'Agència Catalana de Notícies (ACN) ha tingut tant bona acollida, sobretot amb un ampli ressò a les xarxes socials, que en dos dies dies ja ha aconseguit 950 euros dels 1.200 que s'havia proposat. “Estic aclaparat i molt agraït”, assenyala el pastor que té 38 dies per aconseguir els diners.

En una entrevista a l'ACN, explica que està “aclaparat” i “molt agraït” pel suport que està tenint. Ha aconseguit 34 mecenes a qui recompensarà amb diferents fórmules, algunes de molt originals. Les aportacions més modestes, a partir de 5 euros, tindran l'opció de visitar el corral i conèixer les noves inquilines mentre que d'altres de més generoses rebran des de carn, formatges, passant per un taller improvisat de ball amb la música d'acordió que ell mateix toca fins a l'oportunitat de posar nom a una de les cabres, entre d'altres.

Aquest jove emprenedor creu que la bona acollida, en bona part gràcies al ressò a les xarxes socials (Twitter i Facebook), es deu al fet que és un projecte que crida l'atenció, perquè no acostuma a passar que un pastor utilitzi les noves tecnologies per impulsar el seu negoci. Els micromecenatges s'utilitzen sobretot per projectes culturals -llibres, discos- però Muntanya va considerar que també seria una bona manera de buscar possibles clients i implicar-los en el projecte. També hi ha ajudat que sigui un usuari molt actiu a twitter (@peredelescabres) amb un compte a part per al seu ramat a qui dóna veu a través d'@elsxais.

Muntanya té un ramat de 40 cabres, de les quals prop de la meitat produeixen llet però de forma irregular. La seva idea seria poder ampliar l'explotació en unes 15 cabres més de la raça alpina o saanen, que es troben a França. Aquest país, té una gran tradició formatgera i a diferència de Catalunya, té un major mercat de compra-venda de cabres lleteres de qualitat. Com que l'espai que té és limitat, busca que siguin el més productives possible.

LA XIFRA

40
Cabres
formen l'actual ramat d'aquest pastor que vol ampliar amb una quinzena de cabres més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA