Economia

Els hostalers amenacen amb rebutjar la taxa turística

El president de la patronal d'hostaleria de les comarques gironines critica que els empresaris no veuen els resultats de l'impost

El conseller d'Empresa adverteix que s'haurà d'apujar la taxa

El president de la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona, Antoni Escudero, va anunciar ahir, durant la celebració a Masarac del Dia Mundial del Turisme, el descontentament d'un “conjunt d'empresaris” del sector respecte a la taxa turística que fa dos anys que s'aplica. Segons Escudero, els empresaris “de moment” no en veuen els resultats i va recordar que al 2013 es van recaptar a la demarcació 7,3 milions d'euros amb aquesta taxa, de la qual, va dir, un 30% havia d'anar per als ajuntaments i uns 5 milions per al foment del turisme. “Què se n'ha fet, d'aquests cinc milions?”, va preguntar Escudero, que tot seguit va afegir que l'empresariat no controla aquest impost i que en “cal una revisió” i una “anàlisi exhaustiva”. “Si els recaptadors principals de la taxa turística no podem decidir, no la volem i ens oposem al fet que es continuï cobrant”, va puntualitzar el representant de la patronal de l'hostaleria, que va afegir: “Si la situació no fa un tomb, segurament prendrem determinacions.” Pel sector hoteler gironí, no s'han fet les coses bé perquè no han vist “grans resultats ni grans reinversions”. Com a exemples, Escudero va demanar, un any més, que es potenciï l'aeroport de Girona.

Les crítiques a la taxa turística van anar precedides de la valoració de la temporada d'estiu: “El pitjor juliol dels darrers anys.” El baix consum i les facturacions baixes i una meteorologia contrària han estat els motius d'aquesta valoració, però també que “la Costa Brava ha perdut els orígens i l'essencial”. Per Escudero, s'ha “deixat de ser atractius” i ara cal “reinventar-se, glamur i un nou model turístic”. “Ens anem apagant, tanquen establiments... Cal que l'administració hi intervingui”, va dir.

En vista d'aquestes demandes, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va advertir que la taxa turística funciona i que, precisament, aquesta hauria de ser més alta. Puig va dir que l'impost “ha vingut per quedar-se” i que s'ampliarà perquè encara hi ha qui no l'aplica correctament. Per Puig, la gestió que s'està fent de la taxa “és excel·lent”.

La celebració del Dia Mundial del Turisme va reunir gairebé dos centenars d'empresaris, polítics i representants dels cossos policials.

LA DATA

29.9.2014
Es
fa l'XI edició del Dia Mundial del Turisme. Enguany, per primer cop, encapçalada per una jornada professional.

LA FRASE

Si els recaptadors principals de la taxa turística no podem decidir, no la volem
Antoni Escudero
president de la federació d'hostaleria de les comarques de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA