Economia

Neix el primer cava de criança submarina a la Costa Brava

Un total de 180 ampolles s'estaran un any sota l'aigua i s'aprofita el moviment de les onades per afavorir l'envelliment

Els impulsors d'aquesta iniciativa són l'hotel Cala Jóncols i el celler Oliveda

Demanar un cava i, en comptes d'interessar-se pel temps que ha envellit al celler, interessar-se pel que ha passat submergit no és tan forassenyat com sembla. Sota les aigües del cap de Creus, 189 ampolles gran reserva ja estan madurant envoltades de mar. Són la primera criança de cava submarí. Segons informa l'Agència Catalana de Notícies, les ampolles s'estaran un any a 17 metres de profunditat i s'aprofitaran les onades i els corrents per afavorir-ne l'envelliment. Els impulsors d'aquesta iniciativa són l'hotel Cala Jóncols –que ja ha submergit vi sota el mar– i el celler Oliveda de Capmany.

La criança del cava submarí arrenca cinc anys després que s'aprofitessin les aigües del cap de Creus per enfonsar-hi la primera gàbia d'ampolles de vi. La prova pilot per veure si això podia reeixir es va fer la tardor de l'any passat. Aleshores, es van enfonsar 400 ampolles de vi –tant blanc com negre– i se n'hi van posar algunes de cava gran reserva. La gàbia, que va passar nou mesos sota les onades, es va rescatar aquest estiu. Un primer tast ja va permetre veure que els corrents marítims amorosien l'envelliment del cava.

La gàbia conté ampolles Batec Gran Reserva de l'anyada 2012 i s'han omplert amb cava elaborat amb les varietats xarel·lo i pinot negre. Estaran un any enfonsades a una pressió de 2,7 bars i una temperatura constant d'entre 11 i 14 graus.

Segons explica l'enòleg del celler Oliveda, Carles Tauler, per a la criança del cava ells fan servir un mètode conegut amb el nom de champagnoise. Durant tres anys, el cava envelleix amb llevat al celler. Després, es decanta, es degollen les ampolles i es tapen amb suro. Caldrà esperar encara un any per degustar aquesta primera criança de cava submarí.

De moment, però, les primeres ampolles que es van fer emergir aquest estiu com a prova ja es poden trobar a la taula de l'hotel Cala Jóncols i al seu web.

LA XIFRA

189
ampolles
de cava estaran un any a 17 metres de profunditat, una pressió de 2,7 bars i entre 11 i 14 graus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA