Economia

La cooperativa de Sant Climent Sescebes ja forma part de la marea groga

L'ANC pinta de groc les parets més visibles d'aquest edifici dins la campanya ‘Ara és l'hora'

Es preveuen nombrosos actes la setmana que ve a l'Empordà

Per primera vegada en la seva història, la cooperativa de Sant Climent Sescebes, fundada el 1964, ha vist com una capa de pintura recobria les cares més visibles de la façana exterior. I tot i que, inicialment, la capa amb què es van pintar dissabte aquestes parats era de pintura blanca, la realitat és que aquest només era el pas previ al groc, a la marea groga que, de mica en mica, va tenyint diversos espais del país. Ahir era el torn de la cooperativa de Sant Climent, però ben aviat, n'hi haurà d'altres, com ara els dipòsits d'aigua dels veïns Masarac i Vilarnadal o, encara més, l'Ajuntament de Verges, que també es pintaran de groc.

A les deu del matí, hora prevista per la territorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per començar a pintar la cooperativa, eren pocs els que havien començat a pintar 300 metres quadrats que conformen les parets més visibles de la carretera. Mentre un parell, enfilats dalt d'una grua, acabaven de retocar la base blanca i un tercer, antic alcalde de la població, vorejava amb groc ja les parts més delicades de la paret, com són els marges amb les finestres. Al cap de pocs minuts, però, els voltants de la cooperativa es va anar omplint de gent disposada a participar en les tasques de pintura. La central de l'ANC va facilitar un total de 60 litres de pintura groga, mentre que la blanca i els corrons van ser adquirits per la secció local. En acabar, un dinar popular en un paratge proper.

L'acció d'ahir era una més de les que es feien arreu del territori gironí –a Figueres, per exemple, es va vestir de groc el monument a Narcís Monturiol– dins la campanya de l'ANC Ara és l'hora, a favor del
9-N. I una més de les que ja hi ha previstes, sobretot, de cara a aquesta setmana vinent a l'Alt Empordà.

Acte a Boadella

Entre aquestes destaca, per exemple, la trobada prevista pel dissabte dia 1 a Boadella, en un acte amb totes les territorials de l'ANC de l'Alt Empordà –que representen 68 municipis– i de la Catalunya del Nord –es preveu el desplaçament de dos autobusos– i representants d'Òmnium Cultural. Entre els assistents, hi haurà membres del secretariat nacional i d'altres, com ara l'actriu Montserrat Carulla, el poeta Enric Casasses i el músic Pere Figueres, així com quatre DJ. Entre d'altres, hi ha previst acompanyar la trobada amb una “gigarrossada”.

LA XIFRA

60
litres
de pintura groga s'han utilitzat per pintar 300 metres quadrats de les parets més visibles de la cooperativa.

LA DATA

6.11.2014
Subhasta
d'art d'obres d'artistes de l'Empordà que s'exposaran des del dia 30 a l'antic escorxador de Figueres

Subhasta de donacions d'artistes

Un total de 55 artistes de l'Alt Empordà, la majoria pintors, han fet donacions a l'ANC per a una subhasta d'art per recollir ingressos per la campanya. Aquestes obres –algunes, de reconeguts autors que l'ANC vol mantenir encara sense desvelar– s'exposaran a l'antic escorxador de Figueres a partir del dia 30, quan es farà la inauguració amb la presència del jutge Santiago Vidal i l'advocat Benet Salellas. La subhasta es farà el 6 de novembre, quan hi haurà també un concert de jazz al carrer i el músic Lluís Llach presentant el seu darrer llibre. Entremig, es preveuen xerrades de Germà Bel, Clara Ponsatí, Roc Casagran i Enric Marín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA