Empreses

Sereva farà un salt del 30% en vendes i ja exporta el 61%

La firma lleidatana de refrigeració comercial ha destinat 350.000 euros a renovar el seu producte

La firma, amb seu a Castellserà, va presentar concurs voluntari fa
tres anys

La firma especialitzada en solucions a mida per a refrigeració i climatització comercial Sereva preveu facturar enguany 3,6 milions d'euros, cosa que suposarà un salt d'entre el 25% i el 30% respecte a les vendes del 2013. “Un any de rècord”, en paraules del gerent d'aquesta firma familiar de Castellserà.

Aquest important increment es deu en bona part a l'augment de les comandes que l'empresa ha aconseguit després de renovar el seu producte. “Vam apostar per invertir en una nova tecnologia de material i passar a treballar en alumini, la qual cosa ens permet oferir un preu més econòmic i estable en el temps i alhora un producte més ecològic”, destaca Cercós.

Sereva va iniciar els treballs de recerca el 2008 i va començar a fabricar el nou producte el 2012, amb una inversió global de 350.000 euros. Gràcies a aquesta aposta la firma ha pogut augmentar les comandes, bàsicament de clients francesos, que és on la firma concentra bona part de les seves vendes. “De fet França és el nostre mercat natural, més que no pas Espanya”, apunta el gerent de la companyia.

Cercós també explica el salt en facturació a l'aposta que han fet “per millorar el posicionament de marca i a no haver deixat de banda les pimes tot i créixer amb clients més grans”.

A més, la firma ha incrementat prop del 50% les seves exportacions en els darrers dos anys, en bona part gràcies al bon comportament de la seva cartera a França -on van començar a exportar ja fa més de 20 anys-, però també per l'obertura de nous mercats. Així ja ha tancat les primeres vendes a Alemanya, Suïssa, el Regne Unit i la zona del Benelux. “Hem reforçat el departament comercial i estem fent estudis de prospecció per ampliar la nostra presència a l'exterior”, explica Cercós.

Aquesta bona marxa de les vendes arriba tres anys després que la firma lleidatana presentés concurs voluntari amb un passiu al voltant del milió i mig d'euros. Segons explica Cercós, la companyia preveu liquidar els deutes pendents en un parell d'anys i normalitzar així una situació “que va estar provocada pels compromisos d'altres societats del grup i no pas per la caiguda de l'activitat”.

A més Sereva, junt amb el programa Expansiona't d'ACC1Ó, ha posat en marxa una nova línia de negoci destinada al sector ramader, i en concret a oferir solucions per refrigerar els cadàvers d'animals fins a la seva recollida. Fins ara el servei de recollida estava molt subvencionat per la Generalitat i com a molt es trigaven 48 hores a retirar aquest cadàver, “però el temps d'espera s'està dilatant, s'està passant d'un servei de taxi a un servei d'autobús, i als ramaders els interessa poder conservar aquest cos en condicions durant aquest temps”, explica Cercós. El gerent de Sereva calcula que en funció en el canvi de subvencions en aquest servei la demanda d'aquests tipus de solucions pot créixer considerablement, i diu: “Podria arribar a pesar fins a un 20% en la nostra facturació.”

Amb una plantilla de trenta persones Sereva preveu un 2015 de consolidació dels creixements assolits durant aquest exercici, alhora que confia a seguir obrint nous mercats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona